Køn ved nakkefoldsscanning

Har du været til nakkefoldsscanning efter uge 12+0 og...

 • Er rigtig nysgerrig på at kende kønnet på din baby?
 • Har du fået et billede, hvor kønnet af din baby måske kan ses?
 • Har du brug for en eksperts uvildige vurdering af kønnet udfra dit billede?
 • Måske har du allerede fået kønnet at vide på din baby, men er kommet i tvivl?

Du kan sende mig dine scanningsbilleder​ og få en vurdering af om kønnet kan ses og bestemmes, og i så fald få en vurdering af, om du venter en lille dreng eller pige.

Jeg anbefaler dog altid en opfølgende kønsscanning efter uge 14+0 for at være 100 % sikker på kønnet.

Dine billeder bliver vurderet af jordemoder Lisette Bjerregaard, som har scannet gravide i mere end 16 år, år og som er en af de sonografer, der har størst erfaring med de tidlige kønsscanninger og kønsscanninger i det hele taget i Danmark.

Send gerne flere billeder, jo flere jo bedre og større sandsynlighed for at kunne se kønnet.

Jeg glæder mig til at modtage dine billeder og se om din baby vil vise os kønnet :-)

Hvor langt skal du være henne?

Din scanning skal være foretaget efter graviditetsuge 12+0 og det skal fremgå af dit scannings-billede eller en anden form for dokumentation, du sender med. Billeder foretaget før uge 12+0 vil desværre være forbundet med så meget usikkerhed på udviklingen af kønnet, at de ikke vil blive vurderet.

Pris:

Det koster 150 kr, hvis billedet giver mulighed for at komme med et bud på kønnet.

Hvis dine billeder ikke giver mulighed for et bud på kønnet, betaler du kun 50 kr for vurdering og administration.

I første omgang skal du bare overføre de 50 kr.

Hvad gør du og hvordan betaler du?

 • Når du sender dine billeder afsted, skal du samtidig foretage en indbetaling. Det er vigtigt, da dine billeder først bliver vurderet , når de 50 kr er modtaget.
 • Send dine billeder på mail til silkeborg@scannings-huset.dk eller på sms til 21604456. Send gerne så mange som muligt.
 • Betaling 1: Du overfører  50 kr via mobilpay til Scannings-huset 56227. Hvis kønnet kan ses og det giver mulighed for at komme med et bud på dreng eller pige, får du besked om at overføre de sidste 100 kr, hvorefter buddet på kønnet bliver sms eller mail alt efter, hvilken korrespondance, du valgte.
 • Betaling 2: Du kan også lave en bestilling i vores webshop https://www.minhjertelydsbamse.dk. Her bliver der automatisk lagt for 150 kr i kurven. Hvis der ikke er mulighed for at komme med et bud udfra billederne, bliver kun de 50 kr hævet.

Gem din faktura.

Bestemmer du dig for senere at købe en kønsscanning i Scannings-huset for verificering og for at få kønnet med 100% sikkerhed, får du 50 kr rabat på din kønsscanning. Til scanningen skal du oplyse, at du har fået vurderingen og vise din betaling.

Hvor sikkert er buddet udfra mine billeder:

Det er svært og ikke muligt udfra et still-billede lavet af andre, at give dig et bud på kønnet, som vil være 100% sikkert.

- Ofte har den, der scanner slet ikke kønnet som mål og derfor er vinklen nedover kønnet ikke sat lige, men ofte helt ud mod benet. Det kan reelt set skjule "resten" af kønnet og være behæftet med usikkerhed.

- dit billede kan være uskarp.

 -Jeg får ikke mulighed for at skifte vinkel eller se babyen i bevægelse, men må bero mig på det billede, jeg får.

- Herudover er det forskelligt, hvornår babyerne foretager den udvikling på kønnet, der adskiller pige og dreng fra hinanden, og din baby kan derfor stadig være i proces med at udvikle kønnet  - se tekst nedenfor.

- MEN har du faktisk et billede, der er taget spot on og vi har fuld udsyn over kønnet OG din baby er færdigudviklet, så vil du også få mulighed for at få et bud, der bliver vurderet som "ret sikkert"

Hvis der kan gives et bud på kønnet udfra dine billeder, er det dog vigtigt at understrege, at det ikke er et 100 % sikkert bud, da din baby kan være en af dem, der stadig er i udvikling på kønnet fra det tidspunkt, billedet er taget på. Du kan se det som det første forsigtige bud på kønnet

Jeg anbefaler altid en reel kønsscanning, så du kan blive 100% sikker på, om du venter en pige eller dreng.

De 150 kr som du skal give, når det er muligt at komme med et bud, vil ikke blive refunderet i tilfælde af, at buddet ikke var rigtigt.

Udvikling af kønnet:

Her på klinikken laver jeg kønsscanninger fra uge 14+0 ( 13+0 for tidlig vurdering) for altid at kunne være sikker på, at kønnet er færdigudviklet og dermed kan angives med 100% sikkerhed.

Babyerne begynder den egentlige udvikling på kønnet fra uge 11+ og frem mod uge 14. 

Fra begyndelsen bliver piger og drenge skabt ens. De danner begge en kønstap, der ser ens ud i udformning og placering, og det er derfor, at det så tidligt ikke er muligt at kende forskel på dreng og pige. 

Først når pungen danner sig, vil det løfte kønstappen op til tissemand eller når skamlæberne danner sig, vil det sænke kønstappen ned mellem skamlæberne til en klitoris, der prominerer frem og nedad. Først der kan vi reelt skelne og angive 100%.

Babyerne moder og udvikler ikke kønnet i samme tempi, og derfor kan vi godt se én baby være færdigudviklet på kønnet i uge 12+, hvor andre skal hen mod uge 14+ før kønnet er færdigudviklet. 

Ved en nakkefoldsscanning, hvor babyen ofte er efter uge 12+0 kan det derfor være, at selvom kønnet kan visualiseres på et scanningsbillede, at det ikke kan ses alligevel om det er en dreng eller pige.

Forskning viser, at kønnet kan påvises:

 • i uge 12+ i 88% af tilfældene
 • i uge 13+ i 94 % af tilfældene
 • i uge14+0 i 98 % af tilfældene

Fakta om kønnets udvikling:

 • De eksterne kønsdele udvikles fra 4. graviditetsuge, men her er genital tuberkel ( det der senere bliver til penis eller clitoris), labio-scrotal swelling ( det der senere bliver til en pung eller store skamlæber)​og urethral fold ens for begge køn.
 • Fra uge 6.-7. uge øges længden af genital tuberkel i form som en fallos for begge køn. Jeg kalder det altid for "køns-tappen"
 • Ved drenge sker der - ved hjælp af androgener -en maskulinisation af kønstappen, som udvikler sig til penis, labio-scrotal swelling fusionerer og danner en pung, der løbende løfter penis op
 • Ved piger sker der - under fravær af androgener - en feminisering og kønstappen omdannes til clitoris. Clitoris trækker sig nedad mellem labio-scrotal swelling, der ikke fusionerer og samler sig til en pung som ved drenge, men istedet dannrer de store skamlæber og nedre vagina.. Clitoris vil prominere ude mellem skamlæberne og kan derfor fortsat ses som en lille tap, der stikker frem.
 • Fra 11. uge begynder de ydre kønsdele for alvor at udvikle sig og kan nu skimtes ved ultralyd
 • De ydre kønsdele begynder for alvor sin udvikling mellem uge 11 -14 og kan i nogle tilfælde identificeres efter uge 12+0.
 • De små babyer udvikler ikke kønnet i samme tempi. Nogle kan identificeres tidligere end andre.
 • Der er forskel på, hvilke vinkler vi bruger til at fremstille kønnet ved scanning alt efter, hvor langt du er henne i din graviditet

​Følg Scannings-huset på facebook

Scannings-huset, JLB ApS

CVR: 20618043

Sølystvej 73

8600 Silkeborg​