Tidlig kønsbestemmelse udfra dine NF billeder.

Har du været til nakkefoldsscanning og...

 • Er rigtig nysgerrig på at kende kønnet på din baby?
 • Har du fået et billede, hvor kønnet af din baby måske kan ses?
 • Har du brug for en eksperts uvildige vurdering af kønnet udfra dit billede?
 • Måske har du allerede fået kønnet at vide på din baby, men er kommet i tvivl?

Her har du mulighed for at sende os dine scanningsbilleder​ og få en vurdering af om kønnet kan ses, og i så fald få en vurdering om du venter en lille dreng eller pige. ( Ps vi anbefaler altid en decideret kønsscanning efter uge 14+0 her i Scannings-huset for at være 100 % sikker på kønnet)

Dine billeder bliver vurderet af jordemoder Lisette Bjerregaard, som har scannet gravide i mere end 16 år, år og som er en af de sonografer, der har størst erfaring med de tidlige kønsscanninger og kønsscanninger i det hele taget i Danmark.

Hvor langt skal jeg være henne?

Du skal være efter graviditetsuge 12+0 og det skal fremgå af dit scannings-billede eller en anden form for dokumentation, du sender med

Pris:

Det koster 150 kr, hvis billedet giver mulighed for at komme med et bud på kønnet.

Hvis dine billeder ikke giver mulighed for et bud på kønnet, betaler du kun 50 kr for vurdering og administration.

Hvad gør jeg og hvordan betaler jeg?

Send gerne flere billeder, hvis du har. 

 • Du kan også sende dine billeder pr sms til 21604456 ( eller maile), og samtidig overføre de 50 for via mobilpay til 56227. Hvis kønnet kan identificeres, får du besked om at overføre de sidste 100 kr. Hvorefter kønnet bliver sms eller mailet alt efter, hvilken korrespondance du valgte.

Gem din faktura.

Bestemmer du dig for senere at købe en kønsscanning i Scannings-huset for verificering og for at få kønnet med 100% sikkerhed, får du 50 kr rabat på din kønsscanning.

Hvor sikkert er buddet udfra mine billeder:

Det er ofte svært udfra et still-billede lavet af andre, at give et bud, der kan være 100% sikkert., 

Men er billedet tydeligt, barnet er færdigudviklet på kønnet på det givne tidspunkt, og billedet er taget helt rigtigt og med scanneren vinklet rigtigt ind mellem babyens ben, ja så kan det være muligt at angive kønnet med op til 99% sikkert.

Når jeg selv har mulighed for at udføre selve  kønsscanningen, bliver det altid 100% sikkert, da det giver mulighed for forskellige vinkler og at se babyen i bevægelse. 

​Du vil få at vide i dit svar, hvor sikkert budet er, angivet i %

Herudover er der babyens alder at tage i betragtning.

Her på klinikken laver jeg kønsscanninger fra uge 14+0 for altid at kunne være sikker på, at kønnet kan ses og dermed angives med 100% sikkerhed. Babyerne udvikler kønnet fra uge 11+ og frem mod uge 14, Babyerne moder og udvikler ikke kønnet i samme tempi, og derfor kan vi godt se én baby være færdigudviklet på kønnet i uge 12+, hvor andre skal hen mod uge 14+ før kønnet er færdigudviklet. 

Ved en nakkefoldsscanning, hvor babyen er uge 12+0 kan det derfor være, at selvom kønnet kan visualiseres på et scanningsbillede, at det ikke kan ses alligevel om det er en dreng eller pige.

Fakta om kønnets udvikling:

 • De eksterne kønsdele udvikles fra 4. graviditetsuge, men her er genital tuberkel ( det der senere bliver til penis eller clitoris), labio-scrotal swelling ( det der senere bliver til en pung eller store skamlæber)​og urethral fold ens for begge køn.
 • Fra uge 6.-7. uge øges længden af genital tuberkel i form som en fallos for begge køn. Jeg kalder det altid for "køns-tappen"
 • Ved drenge sker der - ved hjælp af androgener -en maskulinisation af kønstappen, som udvikler sig til penis, labio-scrotal swelling fusionerer og danner en pung, der løbende løfter penis op
 • Ved piger sker der - under fravær af androgener - en feminisering og kønstappen omdannes til clitoris. Clitoris trækker sig nedad mellem labio-scrotal swelling, der ikke fusionerer og samler sig til en pung som ved drenge, men istedet dannrer de store skamlæber og nedre vagina.. Clitoris vil prominere ude mellem skamlæberne og kan derfor fortsat ses som en lille tap, der stikker frem.
 • Fra 11. uge begynder de ydre kønsdele for alvor at udvikle sig og kan nu skimtes ved ultralyd
 • De ydre kønsdele begynder for alvor sin udvikling mellem uge 11 -14 og kan i nogle tilfælde identificeres efter uge 12+0.
 • De små babyer udvikler ikke kønnet i samme tempi. Nogle kan identificeres tidligere end andre.
 • Der er forskel på, hvilke vinkler vi bruger til at fremstille kønnet ved scanning alt efter, hvor langt du er henne i din graviditet

​Følg Scannings-huset på facebook

Scannings-huset, JLB ApS

CVR: 20618043

Sølystvej 73

8600 Silkeborg​