Tidlig terminsvurdering allerede fra uge 5+0.

Tryghedsscanning mhp hjerteblink fra uge 6+4 til uge 11+6​

Har du brug for ved en tidlig scanning, at se at alt er vel, et lille hjerte, der banker og hvor langt du er henne?

Hvornår kan man få foretaget en tidlig tryghedsscanning?

Er du usikker på om du er gravid, hvor langt du er, nysgerrig eller blot ønsker en vurdering af din graviditets udvikling uanset, hvor langt du er?

Hos os kan du få en vurdering allerede fra uge 5+0

​Ved en tidlig scanning kan man med ultralyd se det lille hjerte banke fra uge 6+0. Vi anbefaler scanning for hjertelyd fra uge 6+4, da barnets størrelse ofte ikke følger ugedagen i den helt tidlige graviditet. Så for at være sikker på at din baby er stor nok til at hjerte kan ses og du kan få en ordentlig vurdering af din graviditets udvikling.

Når hjerte begynder at kunne ses, får vi værdifulde oplysninger: vi kan se at graviditeten sidder inde i livmoderen og ikke udenfor, og at graviditeten indtil nu har haft en normal udvikling.

Når der er hjerteblink, kan vi også se om der er 1 barn eller der skulle være tvillinger.

Tryghed

Jeg har lavet tidlige scanninger i mange år og min erfaring med graviditetens udvikling er stor. Vi scanner udvendigt, men også indvendigt alt efter, hvor langt du er henne.​

Når graviditeten er helt lille, er det klart tydeligst med en indvendig scanning og flere detaljer træder frem.

Under din scanning vurderer vi flere ting; hjertet, livmoderens størrelse og spændstighed, blommesækken og babyens størrelse. Vi tjekker at graviditeten sidder inde i din livmoder og ikke udenfor og at alt i det hele taget ser fint ud.

Det er vigtigt at sammenholde fundet i din livmoder med din menstruationscyklus, dens varighed, om du lige er stoppet med p-piller osv. Alt dette har betydning for, hvor langt du er henne, hvornår befrugtningen er sket og hvad vi skal forvente at se, når vi scanner dig.

Det er sjældent, at babyens størrelse svarer lige præcis til den udregning, du laver udfra din sidste menstruation og cyclus. Ofte er graviditeterne "langsom startere" og babyerne vokser i ryk. Og ægløsning kan ligge tidligt eller sent i cyklus, hvilket gør at vi ikke altid får en sikker beregning.

Kommer du for tidligt, vil du ikke kunne få et konklusivt svar på, om alt er som det skal være. Vi scanner derfor fra uge 6+4 for dermed bedre at kunne gøre dig tryg.

Pris kun 400 kr

Book en scanning

Du kan booke din scanning direkte her på hjemmesiden. Blot klik på ikonet.

Min termin

​Under din tidlige scanning vurderer vi din termin: Vi måler på babyens længde (crown-length) eller livmoderens hule (gestationssækken) alt efter, hvor langt du er henne.

Ofte bliver terminen ændret ved scanning – også selvom du nogenlunde ved, hvornår befrugtningen er sket. Det skyldes at de befrugtede æg opholder sig kortere/længere tid i æggelederne/livmoderen, før de sætter sig fast. Og herefter kan de have forskellig afsæt i tilvæksten .

Den endelige termin får du ved nakkefoldsscanningen, hvor babyen er lidt større og der er større sikkerhed på målingen.​

Efter nakkefoldsscanningen ændres terminen ikke længere og babyen begynder at vokse helt individuelt.

Få hjælp til at beregne din foreløbige termin

Ved hjælp af vores terminsberegner - klik her.

Her kan du også beregne, hvornår du kan få udført din tidlige scanning.

​Fakta uge 7:

​​Babyens udvikling kan endnu ikke ses, men øjne, næse og mund begynder at træde frem. Arme og ben vil være korte længe endnu, men hænder og fødder begynder at tage form som små luffer.

Selvom dine omgivelser endnu ikke kan se det på dig, føler du sikkert forandringer.


Du kan måske mærke en let murren i din livmoder lidt ligesom lette menstruations smerter.


Det er helt normalt og er udtryk for, at din livmoder vokser.
Du kan udover kvalme og hovedpine også ind i mellem føle dig en smule svimmel. Måske skal du tisse ofte, og du kan have let til tårer og og bliver måske let irriteret.

Mærker du ikke noget, er det også helt normalt. Man reagerer som kvinde helt forskelligt på graviditetshormonerne.Det er meget normalt at opleve lidt blødning i den første del af din graviditet. Det sker ofte på det tidspunkt, hvor babyen sætter sig fast i livmoderen og er ganske harmløs.​

​Følg Scannings-huset på facebook

Scannings-huset, JLB ApS

CVR: 20618043

Sølystvej 73

8600 Silkeborg​