​3D scanning: Oplev din baby helt tæt på

Velkommen til en scanningsklinik med 15 års erfaring med 3D/4D-teknikken, som klinikken helt tilbage i 2005 introducerede for Danmark som den nye sort. Vi er stolte af i dag fortsat at kunne lave disse fantastiske scanninger i høj kvalitet og med kæmpe erfaring.

Scannings Huset i Silkeborg er en af de førende klinikker indenfor 3D-scanning, og vi giver hver dag kommende forældre fra Silkeborg, Viborg, Herning, Horsens, Skanderborg og omegn den fornøjelse at ”møde” deres ufødte barn for allerførste gang.

Vores andre services omfatter:

Hvad får man ud af en 3D scanning?

3D/4D scanning er en fantastisk oplevelse, hvor du kommer til at opleve din baby helt tæt på.

Ved hjælp af 3D ultralyd og dens fantastiske teknik vil du kunne se din babys små æblekinder, den lille næse og profil og de små læber – og måske så tæt på, at du vil kunne se, hvem den ligner mest.

4D følger altid med. Det er 3D i bevægelse, dvs. når babyen er vågen, kan vi være heldige, hvis babyen laver grimasser eller åbner øjnene, se små fingre, der bevæger sig og putter mod ansigtet.

Book tid allerede i dag og kom helt tæt på din baby og oplev det blomstrende liv i livmoderen.

Hvordan foregår en 3D scanning egentlig?

En 3D scanning starter som regel altid med almindelig 2D ultralyd, som er selve grundscanningen. 2D bruger vi for at kigge på babyens stilling og til at rette scanneren ind omkring babyen, så vi kan finde de bedste steder og kighuller til at lave 3D.

Hvis babyen ligger godt, går vi nogle gange i gang med at lave 3D og 4D med det samme, andre gange fortsætter vi lidt med 2D, indtil babyen flytter sig og 3D/4D scanning bliver muligt. Evt. puffer vi undervejs blidt til babyen for at kommunikere med den og se, om vi kan få den til at bevæge sig.

2D bruger vi også til at måle babyen, så I kan få at vide, hvor meget jeres baby vejer. Vi scanner den sammen og tjekker babyens udvikling og trivsel, derefter ser vi på fostervandsmængden og måler flow gennem navlesnoren.

Vi forsøger også at vise jer babyen med den naturlige 3D, også kaldet HD Live.

Vi lægger meget vægt på at fortælle jer undervejs, hvad vi ser og kigger efter. Det er nemlig jeres baby - og jer, der er i centrum. En 3D/4D scanning skal være en fantastisk oplevelse, hvor I kommer helt tæt på, og lærer jeres baby at kende via billeder, ord og tryg gennemscanning.

​Prøv at se disse billeder af 3D scanning

Man bliver ramt af, hvor detaljeret babyen er og hvor fuldstændig fantastisk denne 3D-teknik er - se billeder nederst.

Det er en endnu større oplevelse at komme og se sin egen baby. Man får at se, hvor dejligt babyen har det inde i livmoderen, og man kan se alle de fantastiske ting, babyen gør, og komme så tæt på sin baby, at man endda nogle gange kan lure, hvordan den ser ud.

Vær ikke bekymret for, at alt bliver fuldstændig afsløret for dig; du vil få en masse fine detaljer at se, og du vil kunne få en fornemmelse af, hvem den ligner, men det kan være svært helt at forestille sig, hvordan den ser ud - før du ser den efter fødslen!

Der vil du kunne genkende babyen og se, hvad din 3D scanning viste dig. Det er den skønneste oplevelse.

3D scanning – hvornår? Hvilket tidspunkt er bedst?

Efter 15 års erfaring er min vurdering, at uge 27+0- -31+6 er det optimale tidspunkt til de gode ansigtsbilleder. Her er der et fint vindue ind til babyen og til dens liv i livmoderen. Ligger din moderkage på forvæggen altså yderst mod maveskindet, anbefaler jeg uge 26+0 - 28+0.

Der er dejligt med sul på kinderne, trækkene er tydelige, og det er på den måde lidt lettere for lydbølgerne at fange babyens fine detaljer.​

Senere i graviditeten ville også have været fint, men desværre må babyen ikke være for stor, da fostervandsmængden omkring babyen vil være reduceret, og barnet vil dermed ligge tættere op ad livmodervæggen/moderkagen.

Hvis det er tilfældet, duer 3D teknikken ikke, og det vil ikke være muligt at se babyen med 3D eller 4D. Det er altså mængden af fostervandet på lige præcis din baby, og dermed hvor tæt der ligger op ad livmodervæggen/moderkagen, der afgør, hvor tydelig vi kan få lov at se den.

Det betyder ikke, at det ikke er muligt at komme lidt tidligere og evt. lidt senere, men succesraten for gode billede kan være lavere.

Hvad nu, hvis min baby gemmer sig?

Det er altid en fantastisk oplevelse at se sin baby med 3D, også selv om ansigtet måske ikke kan ses helt forfra. Vær opmærksom på at 3d/4d billederne ikke er ens ved alle gravide. De gode billeder afhænger alene af, babyens stilling hvordan den gravide er at scanne, hvor meget fostervand der er og hvor moderkagen ligger. Nogle vil gå fra klinikken med de gode tydelige billeder og nogle vil få de knapt så gode billeder uanset hvor meget vi har anstrengt os.

Vi tilstræber altid at kunne se det lille ansigt på fineste vis. Hvis din baby har gemt sig helt eller delvist under det meste af scanningen, eller vi ikke er tilfredse med tydeligheden, vil du blive tilbudt en ny tid til det, vi kalder en "bedre-billede-scanning" på vores klinik i Silkeborg. 

Denne scanning gives i de tilfælde hvor der er en reel chance for at det kan blive tydligere.​

Du får en masse printede billeder med hjem –nogle gange 20-40 billeder alt efter hvilken 3d/4d scanning, du har valgt.  Du kan tilkøbe en dvd med billeder og klip på til 50 kr. eller USB i stedet til 100 kr.

Hvad er forskellen på mini, mellem og stor 3d/4d scanning?

Det er tiden, der er afsat til scanningen, der giver forskellen. I alle 3d/4d scanningerne vurderes vægten, trivsel og udviklingen på din baby. 

Forskellen ligger i, hvor meget 3d/4d vi kan "nå" lave, udover vægt- og trivselsvurderingen af din baby. 

Så er det blot lidt dejlig nysgerrighed, se babyen lidt med 3d og et lille hyggeligt kig ind, så er mini 3d/4d scanning perfekt ( vær opmærksom på at der ikke er den samme tid til at "arbejde" med babyen i mini 3d og derfor kan heller ikke forventes hverken sammme antal billeder eller nødvendigvis ligeså tydelige billeder som i de 2 andre 3d scanninger)

Ønsker du lidt mere 3d/4d og måske se babyen lidt længere tid, så er det mellem 3d/4d scanning, du eventuelt skal vælge. 

Og vil du være mere sikker på, at du får ansigtet så tydeligt som muligt, flere billeder og mulighed for bare at få så meget at se som muligt, så kan det være rigtigt godt med den store 3d/4d scanning og dermed har vi mere tid til at "arbejde" lidt med babyen. Jo længere tid, jo større muligheder for de gode billeder.

Kontakt klinikken eller book din tid online

Du kan hurtigt og nemt booke tid til din 3D scanning online på hjemmesiden. Har du yderligere spørgsmål om 3D scanning eller andre relevante aspekter af din graviditet, så er du altid velkommen til at kontakte mig først, så vi kan finde ud af, om det er rette tidspunkt for dig og dit barn at blive scannet på. Jeg kan også altid oplyse mere om priser og gode tidspunkter.

Jeg kan kontaktes på telefon 21 60 44 56 eller skrive en e-mail til mig på silkeborg@scannings-huset.dk. Jeg besvarer alle henvendelser hurtigst muligt.

​​

​Fakta om 3D scanning

​En 3D scanning kan i princippet foretages gennem hele graviditeten. Det vigtigste er mængden af fostervand omkring babyen og hvordan babyen ligger derinde. Jo ældre babyen er, jo mere babyagtigt ser den også ud.

For at få nogle gode 3D og 4D billeder er det vigtigt, at der er frit fostervand omkring barnet. Fostervand er i princippet det eneste, der ikke skygger.

​Fostervandsmængden er meget forskellig fra graviditet til graviditet.

​Hvis hovedet på din baby ligger tæt op ad moderkagen eller livmodervæggen, og fostervandsmængden dermed er reduceret foran, kan det være svært at komme ind omkring barnet og se med 3D og 4D teknikken.​​

Men på grund af vores store erfaring med babyerne og 3D/4D lykkes det os stort set altid at fange babyerne på flotteste vis.

​Følg Scannings-huset på facebook

Scannings-huset, JLB ApS

CVR: 20618043

Sølystvej 73

8600 Silkeborg​