​3D scanning: Oplev din baby helt tæt på

Velkommen til en scanningsklinik med 15 års erfaring med 3D/4D-teknikken, som lige præcis denne klinik helt tilbage i 2005 introducerede for Danmark som den nye sort. Vi er stolte af i dag fortsat at kunne lave disse fantastiske scanninger i høj kvalitet og med kæmpe erfaring.

Scannings Huset i Silkeborg er en af de førende klinikker indenfor 3D-scanning, og vi giver hver dag kommende forældre fra Silkeborg, Viborg, Herning, Horsens, Skanderborg og omegn den fornøjelse at ”møde” deres ufødte barn for allerførste gang.

Vores andre services omfatter:

Hvad får man ud af en 3D scanning?

3D/4D scanning er en fantastisk oplevelse, hvor du kommer til at opleve din baby helt tæt på.

Ved hjælp af 3D ultralyd og dens fantastiske teknik vil du kunne se din babys små æblekinder, den lille næse og profil og de små læber – og måske så tæt på, at du vil kunne se, hvem den ligner mest.

4D følger altid med. Det er 3D i bevægelse, dvs. når babyen er vågen, kan vi være heldige, hvis babyen laver grimasser eller åbner øjnene, se små fingre, der bevæger sig og putter mod ansigtet.

Book tid allerede i dag og kom helt tæt på din baby og oplev det blomstrende liv i livmoderen.

Hvordan foregår en 3D scanning egentlig?

En 3D scanning starter som regel altid med almindelig 2D ultralyd, som er selve grundscanningen. 2D bruger vi for at kigge på babyens stilling og til at rette scanneren ind omkring babyen, så vi kan finde de bedste steder og kighuller til at lave 3D.

Hvis babyen ligger godt, går vi nogle gange i gang med at lave 3D og 4D med det samme, andre gange fortsætter vi lidt med 2D, indtil babyen flytter sig og 3D/4D scanning bliver muligt. Evt. puffer vi undervejs blidt til babyen for at kommunikere med den og se, om vi kan få den til at bevæge sig.

2D bruger vi også til at måle babyen, så I kan få at vide, hvor meget jeres baby vejer. Vi scanner den sammen og tjekker babyens udvikling og trivsel, derefter ser vi på fostervandsmængden og måler flow gennem navlesnoren.

Vi forsøger også at vise jer babyen med den naturlige 3D, også kaldet HD Live.

Vi lægger meget vægt på at fortælle jer undervejs, hvad vi ser og kigger efter. Det er nemlig jeres baby - og jer, der er i centrum. En 3D/4D scanning skal være en fantastisk oplevelse, hvor I kommer helt tæt på, og lærer jeres baby at kende via billeder, ord og en tryg gennemscanning.

Vær ikke bekymret for, at alt bliver fuldstændig afsløret for dig; du vil få en masse fine detaljer at se, og du vil kunne få en fornemmelse af, hvem den ligner, men det kan være svært helt at forestille sig, hvordan den ser ud - før du ser den efter fødslen!

Der vil du kunne genkende babyen og se, hvad din 3D scanning viste dig. Det er den skønneste oplevelse.

Hvad kan du gøre inden scanningen?

  • Det kan være godt at drikke godt med væske et par dage inden din scanning, så din hud og væv er hydreret. Det kan lydbølgerne nemlig godt lide.
  • Sørg for at tømme din blære inden scanningen
  • Du må meget gerne spise lidt inden din scanning, så vil babyen oftest være vågen
  • Du må meget gerne tage noget koldt med at drikke og gerne noget sødt, det kan være iskoldt vand eller juice/sodavand/saft

Fakta om 3D scanning

​En 3D scanning kan i princippet foretages gennem hele graviditeten. Det vigtigste er mængden af fostervand omkring babyen og hvordan babyen ligger derinde. Jo ældre babyen er, jo mere babyagtigt ser den også ud.

For at få nogle gode 3D og 4D billeder er det vigtigt, at der er frit fostervand omkring barnet. Fostervand er i princippet det eneste, der ikke skygger.​ Jo mere fostervand foran babyen, jo tydeligere billeder. 

​Fostervandsmængden er meget forskellig fra graviditet til graviditet, også selv om du kommer i de anbefalede uger.

​Hvis hovedet på din baby ligger tæt op ad moderkagen eller livmodervæggen, og fostervandsmængden dermed er reduceret foran, kan det være svært at komme ind omkring barnet og se med 3D og 4D teknikken.​​ Derfor er der nogle af jer, der får de meget tydelige billeder og andre den knapt så gode billeder.

Jeg synes, at det - på grund af min store erfaring med babyerne og 3D/4D - stort set altid lykkes at fange babyerne på fin vis, nogle gange med meget tydelige billeder andre gange med små kig-huller ind.

​​Prøv at se disse billeder af 3D scanning

Man bliver ramt af, hvor detaljeret babyen er og hvor fuldstændig fantastisk denne 3D-teknik er - se billeder nederst.

Det er en endnu større oplevelse at komme og se sin egen baby. Man får at se, hvor dejligt babyen har det inde i livmoderen, og man kan se alle de fantastiske ting, babyen gør, og komme så tæt på sin baby, at man endda nogle gange kan lure, hvordan den ser ud.​

3D scanning – hvornår? Hvilket tidspunkt er bedst?

Efter 15 års erfaring er min vurdering, at uge 27-31 er det optimale tidspunkt til de gode ansigtsbilleder. Her er der et fint vindue ind til babyen og til dens liv i livmoderen.

Der er dejligt med sul på kinderne, trækkene er tydelige, og det er på den måde lidt lettere for lydbølgerne at fange babyens fine detaljer.​

Senere i graviditeten ville også have været fint, men desværre må babyen ikke være for stor, da fostervandsmængden omkring babyen vil være reduceret, og barnet vil dermed ligge tættere op ad livmodervæggen/moderkagen.

Har du fået at vide at moderkagen ligger yderst mod maveskindet, så vil jeg anbefale dig at komme i ugerne 26-28, så vi på den måde forsøger at fange babyen inden, at den bliver for stor og ligger for tæt. Moderkagen reducerer nemlig pladsen foran. Nogle gange betyder moderkagens placering desværre en del for billederne, andre gange ingenting, hvis moderkagen ligger mest i den ene side eller at der er masser af fostervand.

Hvad nu, hvis min baby gemmer sig?

Det er altid en fantastisk oplevelse at se sin baby med 3D, også selv om ansigtet måske ikke kan ses helt forfra.

Vi tilstræber altid at kunne se det lille ansigt på fineste vis. Hvis din baby har gemt sig helt eller delvist under det meste af scanningen, eller vi ikke er tilfredse med tydeligheden, vil du - i det omfang der er fostervand nok og dermed en vurdering at det kan blive tydligere -  tilbudt en ny tid til det, vi kalder en "bedre-billede-scanning" på vores klinik i Silkeborg. 

Vær opmærksom på, at der er forskel på, hvor meget og hvor tydeligt 3d/4d scanning du kan forvente, alt efter hvilken 3d/4d scanning du vælger. Vælger du mini-3d/4d scanningen er det jo blot et lille kig ind med ikke helt så meget tid til at få babyen til at flytte sig, som i de 2 større 3d/4d scanninger.

Du får en masse printede billeder med hjem – nogle gange 20-40 billeder. Du kan tilkøbe en dvd med billeder og klip på til 50 kr. eller USB til 100 kr.

Kontakt klinikken eller book din tid online

Du kan hurtigt og nemt booke tid til din 3D scanning online på hjemmesiden. Har du yderligere spørgsmål om 3D scanning eller andre relevante aspekter af din graviditet, så er du altid velkommen til at kontakte mig først, så vi kan finde ud af, om det er rette tidspunkt for dig og dit barn at blive scannet på. Jeg kan også altid oplyse mere om priser og gode tidspunkter.

Jeg kan kontaktes på telefon 53 77 44 56 eller skrive en e-mail til mig på silkeborg@scannings-huset.dk. Jeg besvarer alle henvendelser hurtigst muligt.​

Få tilskud fra sygeforsikring Danmark

Sygeforsikringen Danmark giver tilskud til nogle af scannings-konsultationerne her i Scannings-huset.

Medlemmer af Sygeforsikringen Danmark kan få 30% ( dog højst 300 kr) i tilskud pr konsultation varetaget af en jordemoder.

Dette ydes dog kun til fødselsforberedelse og jordemoderkonsultationer kombineret med en scanning af en varighed mere end 40 min.

Se mere under priser og dermed hvilke scanning, der ydes tilskud til.​

Scannings-husets medlemskab

​Ønsker du at følge din baby løbende - gennem trygge scanninger hele graviditeten?

Bliv en del af vores hyggelige miljø her på klinikken og bliv i din graviditet medlem af scannings-huset og opnå rabatter og gratis scanninger.

Hvad siger mine kunder?

"​Fantastisk service og den hjertebamse er bare total fantastisk! 

Vi købte den til vores søn tilbage i 2016 og den har virkelig været uundværlig - købte så endnu en til lillesøster som blev født i år, og endnu en gang er den bare fantastisk"

"Lisette er fantastisk og en sød jordemoder.

Vi brugte hende i min sidste graviditet og også i denne graviditet. Hun er god til at forklare, hvad hun ser og selvom baby denne gang ikke var så samarbejdsvillig så fik vi en masse gode billeder og video med hjem kan helt sikkert anbefale hende"​

Om klinikken

Klinikkens hovedydelse er scanninger af gravide - og med min store erfaring med 3d/4d scanninger, tidlige scanninger, kønsscanninger og scanninger af gravide i det hele taget, er jeg stolt af at byde jer velkommen her.

Åbningstider

Mandag​

09.00 - 15.30

Tirsdag​

Lukket

Onsdag​

12.00 - 18.00

Torsdag​

 lukket hveranden uge  ellers 10.00 - 16.00

Fredag​

Lukket hveranden uge ellers 09.00 - 15.00

Kontakt os på telefon & SMS

Du er også velkommen til at kontakte os på e-mail: silkeborg@scannings-huset.dk 

​CVR: 20618043