Selve hjertelyden

OBS Klinikken er lukket på grund af orlov på ubestemt tid.

Lidt om selve lyden:

Vi udviklede og lancerede denne fantastiske hjertelydsbamse i 2012....til din baby og også lidt til dig som mor og far :-)

Rigtigt mange babyer er blevet beroliget af denne trygge og genkendelige lyd fra livmoderen.

Når du køber hjertelydsbamsen, er det en optagelse af din babys egen hjertelyd, vi anvender.

Hvorfor babyens og ikke moderens?

Det er babyens puls/hjerterytme vi optager, fordi det er den lyd, der er i navlesnoren. Den kalder vi livmoderlyden.

Navlesnoren ligger helt tæt op ad babyen og pulserer nonstop gennem hele graviditeten. Det vil sige at babyen bliver både nulret af pulsen, og beroliget af lyden i navlesnoren.

Pulsen i navlesnoren er den samme som babyens hjerterytme.

Babyens hjertelyd og navlesnorspuls?

Din baby har i hele graviditeten sin egen hjerterytme pulserende nonstop direkte ud i navlesnoren, så på den måde ligger babyen trygt og lytter til og mærker pulsen fra dets eget hjerte i form af puls i navlesnoren.

​​I livmoderen har din babys hjerterytme sin helt egen frekvens med en hastighed mellem 110-160 slag pr. min. Hjertelyden varierer fra baby til baby og er dermed helt unik for lige præcis din baby.

At babyen i livmoderen er i stand til at høre, har man altid vidst.

Babyen hører også lyde udenfor livmoderen og især moderens stemme, hjerte og pulsslag er lyde, som babyen sanser og genkender. Men tættest på af alt er navlesnoren.

​Inde i selve livmoderen er moderens puls nemlig ikke direkte....Livmoderen er en lille "lukket enhed" - en afgrænsning hvori babyens egen puls regerer.

Det betyder, at babyens eget hjerte og puls er endnu tættere på babyen i lyd og bevægelse end moderens. I fostervandet ligger navlesnoren tæt op ad babyen. Navlesnoren fører blod til og fra babyen via moderkagen og har samme pulsfrekvens som babyens unikke hjerteslag. I hele graviditeten er navlesnoren livgivende, men i allerhøjeste grad også en beroligende og tryg "sanse-kammerat" via dens pulserende effekt.

 • ​ babyer i livmoderen sanser, krammer og putter sig ind til navlesnoren.
 • nyfødte babyer lytter og bliver beroliget ved lyden af deres egen puls/hjerteslag fra livmoderen.
 • Vi har testet og oplevet, hvordan også ældre børn lytter og falder til ro ved lyden af den hurtige frekvens af hjerteslag fra livmoderen.

Kan jeg få lavet hjertelydsbamsen, hvis jeg selv har en optagelse af hjertelyden f.eks på min mobiltelefon, en måske på en dvd eller usb fra en anden klinik?

​Det kan du :-) Vi har videreudviklet vores lydsystem. Så hvis du sender os din fil med hjertelyden, kan vi med vores fantastiske software konvertere din optagelse, så den kan virke sammen med Hjertelydsbamsen. På den måde kan du også få Hjertelydsbamsen med din babys egen hjertelyd, selvom du bor langt væk fra Silkeborg.

For at få lavet bamsen med din egen optagede lyd, kan du læse mere om hvad du skal gøre, og hvordan du bestiller ved at klikke ind her på minhjertelydsbamse.dk

​Hvad koster Hjertelydsbamsen?

 • Hjertelydsbamsen med hjertelydsoptagelse på klinikken : 600 kr ( 200 kr rabat, hvis du får lavet bamsen under f.eks en 3d/4d scanning)
 • Hjertelydsbamsen med din egen optagelse af hjertelyd : 500 kr
 • Hjertelydsbamse med allerede indlagt hjertelyd: 400 kr
 • Lydboksen uden bamse: - 250 kr
 • Bamsen uden lydboks: 200 kr

Hvornår skal hjertelyden optages i graviditeten:

Hjerterytmen er i starten af graviditeten meget hurtig i frekvens. Den falder i basislinien gennem graviditeten til babyens unikke rytme efter uge 19, og hjertelyden optages derfor bedst i ugerne 19-42. På den måde er den mere unik og genkendelig for din baby.

Får du lavet en 3d scanning i ugerne 27-31 er det oplagt her.

​​

Virker det?

Ja, det gør det. Vi har nu haft hjertelydsbamsen i 11 år og er så stolte af alle de tilbagemeldinger og skønne historier om hjertelydsbamsens fantastiske effekt. Læs blot et udklip af feedback fra forældre under "VIRKER BAMSEN" i fanebladet ovenover.

Vi bliver alle stimuleret forskelligt via vores sanser. Små nyfødte babyer har endnu ikke bevidsthed og bliver stimuleret og påvirket via sanserne.

Hjertelydsbamsen stimulerer din babys høresans og lugtesans. Nogle babyer vil gerne have bamsen og dermed lyden høj og tæt på. Andre babyer er mere lydfølsomme og vil gerne have lyden mere dæmpet og måske på afstand. Prøv dig frem. Mange lægger bamsen tæt ved barnets hovede så lyd, og bamsens blødhed simulerer livet i livmoderen. Du kan også placere bamsen langs babyen neden under dynen, hvis det virker bedst.

Og husk - hvis du oplever at lyden i lydboksen er for lav eller for høj til lige præcis din baby, så kan den skrues ned her på klinikken.

Hvordan optages lyden her på klinikken?

Hjertelyden optages med scanneren på din gravide mave, på samme måde som under en graviditetsscanning. Vi anvender en professionel optagelse direkte fra scanneren til computeren over i et helt specielt lydprogram, der sikrer din babys unikke rytme til Hjertelydsbamsen.

Via lydbølgerne og computeren i samspil, er vi i stand til at fange din babys autentiske lyd.​

Vi grabber det bedste sted i optagelse, looper den, regulerer volumen, så den er mild og perfekt og eksporterer den til sidst ud i lydboksen og voila! Så har vi babyens hjertelyd i den fantastiske Hjertelydsbamsen, der spiller i ca 3 min.

Og du får selvfølgelig bamsen med hjem med det samme!​

​Book tid til Hjertelydsoptagelse

Herunder kan du booke tid på klinikken til at få optaget din babys hjertelyd til Hjertelydsbamsen

Ønsker du at købe:

 • Hjertelydsbamsen med en optagelse du selv har til kr. 500,- inkl fragt ( læs hvordan du sender hjertelyden her under fanebladet foroven)
 • Eller Hjertelydsbamsen med allerede indlagt lyd til kr 400,- + fragt 50 kr
 • Eller Gavekort til Hjertelydsbamsen inkl optagelse til kr 600,-

Så kan du sende en mail til mig med dit navn og adresse og e mail og din ​bestilling.

Mailen sender du til silkeborg@scannings-huset.dk

Betalingen overfører du via mobilpay til 56227 

Hvad nu hvis bamsen bliver væk?

Fortvivl ikke :) Vi gemmer din babys optagede hjertelyd på serveren under dit navn og dato, så den ikke forsvinder. Skulle I glemme hjertelydsbamsen et sted eller der sker uheld med lydboksen, kan I altid købe en ny :)

​​

Hvordan bestiller jeg tid til optagelse?

Ønsker du at komme her på klinikken til optagelse af din babys hjertelyd og til at få lavet bamsen kan du enten ringe eller sms på 21604456 eller du kan bestille tid i vores online booking system ovenfor. Du kan få hjertelyden optaget samtidig med at du får lavet en graviditetsscanning eller du kan komme​ til kun optagelse af hjertelyd og hjertelydsbamsen.

Se i øvrigt underpriser.

Hvad nu hvis jeg ikke nåede det, mens jeg var gravid?

Fortvivl ikke, du kan købe bamsen med en allerede indlagt hjertelyd på ca 140 sl/min, som er den gennemsnitlige basislinie for alle babyer, læs mere lige her.

​​

Den perfekte barselsgave

Leder du efter barselsgaven, vil Hjertelydsbamsen være et hit. Du kan give den allerede i graviditeten, så hjertelyden kan optages, eller du kan give bamsen med allerede indlagt hjertelyd til et nyfødt barn eller ældre barn og du kan også købe et gavekort. Ring 53 77 44 56 eller skriv til silkeborg@scannings-huset.dk

Sikkerhed

I henhold til Legetøjsdirektiv fra EU 2009/48/EF er kravene til legetøj skærpet betydeligt, og der stilles store krav til indholdet af f.eks kemiske stoffer, duftstoffer mv.

​Lydboksen og bamsen er testet og godkendt i henhold til gældende danske og europæiske regler.

​Vi har haft disse test som vores vigtigste prioritet og er glade for at kunne sige, at både lydboksen og bamsen selvfølgelig har bestået alle disse test og derfor selvfølgelig må anvendes til dit nyfødte barn.​

Scannings-husets medlemskab

​Ønsker du at følge din baby løbende - gennem trygge scanninger hele graviditeten?

Bliv en del af vores hyggelige miljø her på klinikken og bliv i din graviditet medlem af scannings-huset og opnå rabatter og gratis scanninger.

Hvad siger mine kunder?

"​Fantastisk service og den hjertebamse er bare total fantastisk! 

Vi købte den til vores søn tilbage i 2016 og den har virkelig været uundværlig - købte så endnu en til lillesøster som blev født i år, og endnu en gang er den bare fantastisk"

"Lisette er fantastisk og en sød jordemoder.

Vi brugte hende i min sidste graviditet og også i denne graviditet. Hun er god til at forklare, hvad hun ser og selvom baby denne gang ikke var så samarbejdsvillig så fik vi en masse gode billeder og video med hjem kan helt sikkert anbefale hende"​

Om klinikken

Klinikkens hovedydelse er scanninger af gravide - og med min store erfaring med 3d/4d scanninger, tidlige scanninger, kønsscanninger og scanninger af gravide i det hele taget, er jeg stolt af at byde jer velkommen her.

Åbningstider

Mandag​

09.00 - 15.30

Tirsdag​

Lukket

Onsdag​

12.00 - 18.00

Torsdag​

 lukket hveranden uge  ellers 10.00 - 16.00

Fredag​

Lukket hveranden uge ellers 09.00 - 15.00

Kontakt os på telefon & SMS

Du er også velkommen til at kontakte os på e-mail: silkeborg@scannings-huset.dk 

​CVR: 20618043