​Kønsscanning fra uge 13+0

​​Velkommen til Scannings-huset. Her foretager vi alle former for scanning i forbindelse med graviditet. Vi er beliggende i Silkeborg, og derfor kommer mange af vores kunder herfra og fra Horsens, Skanderborg og omegn. Her på siden kan du læse mere om, hvad vi tilbyder af kønsscanninger.

Kønsscanning er en rigtig dejlig oplevelse. Har du lyst til en tryg, sikker og hyggelig scanning og finde ud af, om du skal have en dreng eller pige – og hvor du altid er sikker på at få angivet kønnet med 100% sikkerhed?

Udover kønsscanning tilbyder jeg også andre typer scanninger:

Jeg tilbyder kønsscanning allerede fra uge 13+0

Jeg har mange års erfaring i at se kønnet på din baby, hvordan kønnet ser ud i de forskellige uger, og hvordan det ændrer sig gennem graviditeten.

Med andre ord kalder jeg mig ekspert i kønsscanning. Det kræver mange års erfaring i babyers udvikling af kønnet at se kønnet så tidligt i graviditeten. Det er derfor ikke noget, alle sonografer, da det ikke ligger i uddannelsen.

Så derfor kan du godt få at vide på sygehuset, at kønnet først kan angives senere, selvom vi har lavet de tidlige kønsscanninger længe. Det kræver tid og et hav af kønsscanninger bag sig.

Ud fra statistik, men allermest erfaring kan kønnet oftest påvises tidligere end uge 14+0. Kønnet udvikles i ugerne 11+- 14+. Nogle babyer er hurtigere end andre, de udvikler ikke kønnet lige hurtigt, og de gør det meget i ryk. Derfor kan vi ved nogle babyer se kønnet allerede under en nakkefoldsscanning (uge 12+) og andre først efter uge 14+.

Har du lyst at komme til en tidlig vurdering af kønnet allerede fra uge 13+0-13+6?

OBS: Du skal være minumum uge 13+0!​

Ud fra foreliggende statistik kan kønnet i uge 13+0 – 13+6 påvises i ca. 94% af alle tilfælde. På klinikken er det på 98-99%, hvor kønne kan påvises allerede.

Kan kønnet ikke angives endnu, får du selvfølgelig en ny tid uden beregning.

Har jeg garanti på at få kønnet at vide?

Du har hos Scannings-huset kønsgaranti efter uge 13+0. Det er sjældent, at babyen ikke vil vise os kønnet under en scanning. Men når det forekommer, kan det skyldes, at din baby lige mangler det sidste udvikling på kønnet, at babys navlesnor ligger helt nede mellem benene, eller din livmoder er mere oprejst, så babyen sidder på numsen, så vi ikke kan komme ind under - og selvom vi anstrenger os, insisterer babyen på ikke at flytte sig tilstrækkeligt.

I alle tilfælde vil du få en ny tid; babyen får i mellem tiden mulighed for at flyttet sig mere rundt og navlesnoren flytter sig væk fra kønnet, eller din baby bliver en lille uge mere moden på kønnet. Se også faktaboksen til højre. Den nye tid er selvfølgelig helt uden beregning.

Hvor sikkert er det?

Når du får kønnet angivet, er det med 100% sikkerhed. Der er få tilfælde, hvor vi kan blive snydt, men det er mere i de små promilletilfælde, hvor kønnet kan udvikle sig forkert (ikke normalt udviklet køn).

Det er vigtigt, at kønnet bliver angivet med sikkerhed for, at det bliver brugbart for dig. Du knytter dig i graviditeten til din baby og forestiller dig livet med din baby - og når du får kønnet at vide, vil dine tanker forestille sig den dreng eller pige, som du får at vide...og kun den. Så hvis din baby ikke viser kønnet ved 1. scanning, så vær tålmodig, det er vigtigt, at det er rigtigt, når du får det at vide

Hvilken kønsscanning skal jeg vælge?

Kønsscanning: Hvornår, hvordan, hvor meget?

Du kan vælge mellem 3 kønsscanninger:

  • en lille kønsscanning med almindelig 2D ultralyd på 10 min til 400 kr. efter uge 14 +0
  • en lille kønsscanning med alm 2D ultralyd på 10 min til 450 kr. i uge 13+0-13+6
  • en udvidet kønsscanning med lidt 3D /4D også på 15-20 min til 700 kr. fra uge 13 +0

Hos os kan du få kønnet at vide allerede fra uge 13+0 og helt frem til din fødsel.

Kønnet vil altid blive angivet ud fra alm 2D ultralyd for at komme helt tæt på og i princippet er 3D ikke nødvendigt for os for at se kønnet. Du kan også altid få kønnet at vide under en af de andre scanninger.

Kontakt min scanningsklinik eller bestil til online

Kan du slet ikke vente med at kende kønnet på dit barn? Det kan jeg godt forstå. Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål til de forskellige typer scanninger. Derudover kan jeg anbefale, at du benytter muligheden for online tidsbestilling – det er hurtigt og nemt.

Jeg kan kontaktes på telefon 21 60 44 56 eller via e-mail silkeborg@scannings-huset.dk.​

Dreng, uge 29​

Pige, uge 30​

​Følg Scannings-huset på facebook

Scannings-huset, JLB ApS

CVR: 20618043

Sølystvej 73

8600 Silkeborg​