​Kønsscanning fra uge 13+0

​​Velkommen til Scannings-huset. Her foretager vi alle former for scanning i forbindelse med graviditet. Vi er beliggende i Silkeborg, og derfor kommer mange af vores kunder herfra og fra Horsens, Skanderborg, Herning, Viborg og omegn. Her på siden kan du læse mere om, hvad vi tilbyder af kønsscanninger.

Kønsscanning er en rigtig dejlig oplevelse. Har du lyst til en tryg, sikker og hyggelig scanning og finde ud af, om du skal have en dreng eller pige – og hvor du altid er sikker på at få angivet kønnet med sikkerhed?

Udover kønsscanning tilbyder jeg også andre typer scanninger:

Jeg tilbyder kønsscanning allerede fra uge 13+0

Jeg har mange års erfaring i at se kønnet på din baby, hvordan kønnet ser ud i de forskellige uger, og hvordan det ændrer sig gennem graviditeten.

Jeg åbnede min klinik for 16 år siden. Jeg var dermed den første jordemoderledede klinik i Danmark og var med til at introducere Danmark for ikke kun 3d/4d scanninger, men også muligheden for at få de tidlige kønsscanninger.

Med andre ord kalder jeg mig ekspert i kønsscanning. Det kræver mange års erfaring i babyers udvikling af kønnet at se kønnet så tidligt i graviditeten. Det er derfor ikke noget, alle sonografer, da det ikke ligger i uddannelsen.

Så derfor kan du godt få at vide på sygehuset, at kønnet først kan angives senere, selvom vi andre har lavet de tidlige kønsscanninger længe. Det kræver tid og et hav af kønsscanninger bag sig.

Ud fra statistik, men allermest erfaring kan kønnet oftest påvises tidligere end uge 14+0. Kønnet udvikles i ugerne 11+- 14+. Nogle babyer er hurtigere end andre, de udvikler ikke kønnet lige hurtigt, og de gør det meget i ryk. Derfor kan vi ved nogle babyer se kønnet allerede under en nakkefoldsscanning (uge 12+) og andre først efter uge 14+.

Har du lyst at komme til en tidlig vurdering af kønnet allerede fra uge 13+0-13+6?

OBS: Du skal være minumum uge 13+0!​

Ud fra foreliggende statistik ( de få undersøgelser der er lavet) kan kønnet i uge 13+0 – 13+6 påvises i ca. 94% af alle tilfælde. På klinikken har jeg ud fra egen praksis og statistik erfaret, at det er muligt på 98-99%. 

Det vil sige at 1-2 % af de små babyer i den uge, fortsat er under udvikling af kønnet.

Kan kønnet ikke angives endnu på din baby ved scanningen, får du selvfølgelig en ny tid ugen efter uden beregning.

Har jeg garanti på at få kønnet at vide?

Du har hos Scannings-huset kønsgaranti efter uge 13+0. Det er sjældent, at babyen ikke vil vise os kønnet under en scanning. Men når det forekommer, kan det skyldes, at din baby lige mangler det sidste udvikling på kønnet, at babys navlesnor ligger helt nede mellem benene, eller din livmoder er mere oprejst, så babyen sidder på numsen, så vi ikke kan komme ind under - og selvom vi anstrenger os, insisterer babyen på ikke at flytte sig tilstrækkeligt.

I alle tilfælde vil du få en ny tid; babyen får i mellem tiden mulighed for at flyttet sig mere rundt og navlesnoren flytter sig væk fra kønnet, eller din baby bliver en lille uge mere moden på kønnet. Den nye tid er selvfølgelig helt uden beregning.

​​Hvor sikkert er det?

Når du får kønnet angivet i uge 13+0 - 13+6, er det med 99,9 % sikkerhed. Der er få tilfælde, hvor vi kan blive snydt, at det vi ser på det givne tidspunkt, ikke får den forventede udvikling, men det er mere i de små promilletilfælde, og også i situationer hvor kønnet kan udvikle sig forkert (ikke normalt udviklet køn) eller hvor kønnet ikke følger den sædvanlige udviklingsposition og udseende. Det er meget sjældent og kun forekommet i få tilfælde.

Er du efter uge 14+0 vil kønnet kunne angives med 100% sikkerhed.

Og det er netop vigtigt, at kønnet bliver angivet med sikkerhed for, at det bliver brugbart for dig. Du knytter dig i graviditeten til din baby og forestiller dig livet med din baby - og når du får kønnet at vide, vil dine tanker forestille sig den dreng eller pige, som du får at vide...og kun den. Så hvis din baby ikke viser kønnet ved 1. scanning, så vær tålmodig, det er vigtigt, at det er rigtigt, når du får det at vide.

Hvilken kønsscanning skal jeg vælge?

Kønsscanning: Hvornår, hvordan, hvor meget?

Du kan vælge mellem 3 kønsscanninger:

  • en lille kønsscanning med almindelig 2D ultralyd på 10 min til 400 kr. efter uge 14 +0
  • en lille kønsscanning med alm 2D ultralyd på 10 min til 450 kr. i uge 13+0-13+6
  • en udvidet kønsscanning med lidt 3D /4D på 15-20 min til 700 kr. fra uge 13 +0

Hos os kan du få kønnet at vide allerede fra uge 13+0 og helt frem til din fødsel.

Kønnet vil altid blive angivet ud fra alm 2D ultralyd for at komme helt tæt på og i princippet er 3D ikke nødvendigt for os for at se kønnet. Du kan også altid få kønnet at vide under en af de andre scanninger.

Kontakt min scanningsklinik eller bestil til online

Kan du slet ikke vente med at kende kønnet på dit barn? Det kan jeg godt forstå. Du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål til de forskellige typer scanninger. Derudover kan jeg anbefale, at du benytter muligheden for online tidsbestilling – det er hurtigt og nemt.

Jeg kan kontaktes på telefon 53 77 44 56 eller via e-mail silkeborg@scannings-huset.dk.​

Få tilskud fra sygeforsikring Danmark

Sygeforsikringen Danmark giver tilskud til nogle af scannings-konsultationerne her i Scannings-huset.

Medlemmer af Sygeforsikringen Danmark kan få 30% ( dog højst 300 kr) i tilskud pr konsultation varetaget af en jordemoder.

Dette ydes dog kun til fødselsforberedelse og jordemoderkonsultationer kombineret med en scanning af en varighed mere end 40 min.

Se mere under priser og dermed hvilke scanning, der ydes tilskud til.​

Scannings-husets medlemskab

​Ønsker du at følge din baby løbende - gennem trygge scanninger hele graviditeten?

Bliv en del af vores hyggelige miljø her på klinikken og bliv i din graviditet medlem af scannings-huset og opnå rabatter og gratis scanninger.

Hvad siger mine kunder?

"​Fantastisk service og den hjertebamse er bare total fantastisk! 

Vi købte den til vores søn tilbage i 2016 og den har virkelig været uundværlig - købte så endnu en til lillesøster som blev født i år, og endnu en gang er den bare fantastisk"

"Lisette er fantastisk og en sød jordemoder.

Vi brugte hende i min sidste graviditet og også i denne graviditet. Hun er god til at forklare, hvad hun ser og selvom baby denne gang ikke var så samarbejdsvillig så fik vi en masse gode billeder og video med hjem kan helt sikkert anbefale hende"​

Om klinikken

Klinikkens hovedydelse er scanninger af gravide - og med min store erfaring med 3d/4d scanninger, tidlige scanninger, kønsscanninger og scanninger af gravide i det hele taget, er jeg stolt af at byde jer velkommen her.

Åbningstider

Mandag​

09.00 - 15.30

Tirsdag​

Lukket

Onsdag​

12.00 - 18.00

Torsdag​

 lukket hveranden uge  ellers 10.00 - 16.00

Fredag​

Lukket hveranden uge ellers 09.00 - 15.00

Kontakt os på telefon & SMS

Du er også velkommen til at kontakte os på e-mail: silkeborg@scannings-huset.dk 

​CVR: 20618043