​Gravid uge for uge

Her kan du læse om dig og din babys udvikling uge for uge. Vi har samlet fakta og sjove ting og krydret det med et lille billede taget her på klinikken i de forskellige uger, så du kan se, hvad der sker inde i livmoderen. Vores graviditetskalender er lavet specielt til dig, som ønsker at vide hvad du kan forvente uge for uge under din graviditet.

​Min graviditet uge for uge – uge 1

Denne uge har du din menstruation- du er endnu ikke gravid. Alligevel regnes denne uge med som 1. uge i din graviditet. Kun få gravide kender ægløsnings- eller befrugtningstidspunktet, og sidste menstruations 1. dag benyttes derfor som startdato.

Det gør ikke så meget hvis du på forhånd ikke ved, hvor langt du er henne. Alle gravide bliver tilbudt en scanning på sygehuset i graviditetsuge 12-14, og her fastsættes den endelige termin.

Allerede fra uge 6+0, altså i din 7 uge, kan man scanne sig frem til, hvor langt du er henne. På det tidspunkt, kan det lille hjerte nemlig ses med ultralyd, og man kan måle på graviditeten.

Hvis du ikke allerede er begyndt, anbefaler sundhedsstyrelse, at du indtager Folinsyre 400 mikrogram per dag – helst i god tid inden din graviditet og i de første 12 uger af din graviditet. Folinsyre skal din baby bruge til dannelse af en korrekt ryg og rygmarv.

Min graviditet – uge 2

Du er stadig ikke gravid, men meget sker i din krop. Æggene i æggestokkene modnes. I slutningen af denne uge, vil du måske mærke et let stik i en af siderne, som tegn på at et æg har løsnet sig fra æggestokken. Snart vil du måske være gravid.

Hvis du har en cyklus på 28 dage, vil ægløsningen oftest ligge på 14. dagen efter sidste menstruations 1. dag. Er din cyklus kortere eller længere end det, vil din ægløsning tilsvarende være forskudt de dage.

Du kan regne din termin ud ved hjælp af vores terminsudregner, hvor du kan taste sidste menstruations 1. dag og længden på din cyklus. 

Og du kan følge med via statistik hvor langt du er og hvor lang tid, du har tilbage inden termin.

Rigtig god fornøjelse - og held og lykke!​

​Følg Scannings-huset på facebook

Scannings-huset, JLB ApS

CVR: 20618043

Sølystvej 73

8600 Silkeborg​