​Tryghedsscanning: Få styr på termin og hjerteblink med en tidlig scanning

Har du brug for ved en tidlig scanning at få bekræftet, at alt er vel, høre et lille hjerte, der banker og finde ud af, hvor langt du er henne? Scannings-huset tilbyder tidlig terminsvurdering fra uge 5+0 og tryghedsscanning mhp. hjerteblink fra uge 6+4 til uge 11+6.

Jeg tilbyder vordende forældre fra hele Midtjylland tryghed gennem tidlig scanning af deres barn. Da min scanningsklinik er beliggende i Silkeborg, har jeg mange besøgende fra de omkringliggende byer, såsom Viborg, Herning, Skanderborg og Horsens. Men alle er velkommen uanset hvor I bor.

Yderligere scanninger på klinikken omfatter bla:

Hvornår kan man få foretaget en tidlig tryghedsscanning?

Er du usikker på, om du er gravid, hvor langt du er, nysgerrig eller ønsker du blot en vurdering af din graviditets udvikling, uanset hvor langt du er? Hos os kan du få en vurdering allerede fra uge 5+0.

Ved en tidlig scanning kan man med ultralyd se og høre det lille hjerte banke fra uge 6+0. Vi anbefaler scanning for hjertelyd fra uge 6+4, da barnets størrelse ofte ikke følger ugedagen i den helt tidlige graviditet. Så for at være sikker på, at din baby er stor nok til at hjerte kan ses, og du kan få en ordentlig vurdering af din graviditets udvikling, anbefaler vi scanning på ca. dette tidspunkt.

Når hjerte begynder at kunne ses, får vi værdifulde oplysninger: Vi kan se, at graviditeten sidder inde i livmoderen og ikke udenfor, og at graviditeten indtil nu har haft en normal udvikling. Når der er hjerteblink, kan vi også se, om der er et barn eller om der skulle være tvillinger.

Tryghed med en tidlig scanning

Jeg har lavet tidlige scanninger i mange år, og min erfaring med graviditetens udvikling er stor. Vi scanner udvendigt, men også indvendigt alt efter, hvor langt du er henne. Det er vigtigt, at jordemoderen mestrer begge scannings-metoder for at kunne garantere bedst mulig synlighed alt efter, hvor dybt lige præcis din livmoder ligger. 

Når graviditeten er helt lille og hvor livmoderen oftest ligger dybt, vil det oftest være bedst og tydeligst med en indvendig scanning, så flere detaljer kan træde frem. 

Oftest starter vi med en udvendig oversigtsscanning - især hvis du har været gravid før. Og kan skifte til indvendig hvis der er brug for det.

Under din scanning vurderer vi flere ting: hjertet, fosterhulens størrelse og spændstighed, blommesækken og ikke mindst babyens størrelse. Vi tjekker, at graviditeten sidder inde i din livmoder og ikke udenfor, og at alt i det hele taget ser fint ud.

​Tidlig scanning – hvornår?

Det er vigtigt at sammenholde fundet i din livmoder med din menstruationscyklus, dens varighed, om du lige er stoppet med p-piller osv. Alt dette har betydning for, hvor langt du er henne, hvornår befrugtningen er sket og hvad vi skal forvente at se, når vi scanner dig.

Det er sjældent, at babyens størrelse svarer lige præcis til den udregning, du laver ud fra din sidste menstruation og cyklus. Ofte er graviditeterne "slow starters", og babyerne vokser i ryk. Og ægløsning kan ligge tidligt eller sent i cyklus, hvilket gør at vi ikke altid får en sikker beregning. Selvom din cyklus er regelmæssig på 28 dage, kan du nemlig have tidlig eller sen ægløsning, hvilket får betydning for, hvor langt du er og dermed hvor stor babyen er.

Jeg anbefaler en tidlig scanning for hjerteaktion fra uge 6+4 ca. Men du er velkommen før, hvis du er usikker på, hvor langt du er eller blot ønsker en vurdering

Pris for tidlig scanning/tryghedsscanning: kun 400 kr.​

Fakta om uge 7

​​​Babyens udvikling kan endnu ikke ses, men øjne, næse og mund begynder at træde frem. Arme og ben vil være korte længe endnu, men hænder og fødder begynder at tage form som små luffer.

Selvom dine omgivelser endnu ikke kan se det på dig, føler du sikkert forandringer.


Du kan måske mærke en let murren i din livmoder lidt ligesom lette menstruations smerter.


Det er helt normalt og er udtryk for, at din livmoder vokser.
Du kan udover kvalme og hovedpine også ind i mellem føle dig en smule svimmel. Måske skal du tisse ofte, og du kan have let til tårer og og bliver måske let irriteret.

Mærker du ikke noget, er det også helt normalt. Man reagerer som kvinde helt forskelligt på graviditetshormonerne.Det er meget normalt at opleve lidt blødning i den første del af din graviditet. Det sker ofte på det tidspunkt, hvor babyen sætter sig fast i livmoderen og er ganske harmløs.​

​Hvordan udregnes min termin?

Under din tidlige scanning vurderer vi din termin: Vi måler på babyens længde (crown-length) eller livmoderens hule (gestationssækken) alt efter, hvor langt du er henne.

Ofte bliver terminen ændret ved scanning – også selvom du nogenlunde ved, hvornår befrugtningen er sket. Det skyldes, at de befrugtede æg opholder sig kortere/længere tid i æggelederne/livmoderen, før de sætter sig fast. Og herefter kan de have forskellig afsæt i tilvæksten.

Den endelige termin får du ved nakkefoldsscanningen, hvor babyen er lidt større og der er større sikkerhed på målingen. Efter nakkefoldsscanningen ændres terminen ikke længere, og babyen begynder at vokse helt individuelt.

​Få hjælp til at beregne din foreløbige termin

Ved hjælp af vores terminsberegner - klik her.

Her kan du også beregne, hvornår du kan få udført din tidlige scanning.

​Kontakt klinikken eller book din tid online

Hvis du har yderligere spørgsmål til tryghedsscanning, er du altid hjerteligt velkommen til at kontakte mig. Jeg kan også vejlede dig ift., om du er langt nok til at komme ind til scanning. Som uddannet jordemoder har jeg en stor viden om graviditet, og jeg vil med stor sandsynlighed kunne hjælpe med at besvare nogle af de mange spørgsmål, som man meget naturligt har, når man er blevet gravid.

Kontakt mig på telefon 53 77 44 56 eller skriv til mig på e-mail silkeborg@scannings-huset.dk.​

Få tilskud fra sygeforsikring Danmark

Sygeforsikringen Danmark giver tilskud til nogle af scannings-konsultationerne her i Scannings-huset.

Medlemmer af Sygeforsikringen Danmark kan få 30% ( dog højst 300 kr) i tilskud pr konsultation varetaget af en jordemoder.

Dette ydes dog kun til fødselsforberedelse og jordemoderkonsultationer kombineret med en scanning af en varighed mere end 40 min.

Se mere under priser og dermed hvilke scanning, der ydes tilskud til.​

Scannings-husets medlemskab

​Ønsker du at følge din baby løbende - gennem trygge scanninger hele graviditeten?

Bliv en del af vores hyggelige miljø her på klinikken og bliv i din graviditet medlem af scannings-huset og opnå rabatter og gratis scanninger.

Hvad siger mine kunder?

"​Fantastisk service og den hjertebamse er bare total fantastisk! 

Vi købte den til vores søn tilbage i 2016 og den har virkelig været uundværlig - købte så endnu en til lillesøster som blev født i år, og endnu en gang er den bare fantastisk"

"Lisette er fantastisk og en sød jordemoder.

Vi brugte hende i min sidste graviditet og også i denne graviditet. Hun er god til at forklare, hvad hun ser og selvom baby denne gang ikke var så samarbejdsvillig så fik vi en masse gode billeder og video med hjem kan helt sikkert anbefale hende"​

Om klinikken

Klinikkens hovedydelse er scanninger af gravide - og med min store erfaring med 3d/4d scanninger, tidlige scanninger, kønsscanninger og scanninger af gravide i det hele taget, er jeg stolt af at byde jer velkommen her.

Åbningstider

Mandag​

09.00 - 15.30

Tirsdag​

Lukket

Onsdag​

12.00 - 18.00

Torsdag​

 lukket hveranden uge  ellers 10.00 - 16.00

Fredag​

Lukket hveranden uge ellers 09.00 - 15.00

Kontakt os på telefon & SMS

Du er også velkommen til at kontakte os på e-mail: silkeborg@scannings-huset.dk 

​CVR: 20618043