​Ofte stillede spørgsmål - find svarene her

Hvornår er det bedst med 3d/4d scanningen?

Jeg synes, at det bedste tidspunkt er uge 26-32 - med ugerne 28-31 som det optimale tidspunkt, til især de gode ansigtsbilleder. Der er mere sul på kinderne, trækkene er blevet tydeligere og det er på den måde lidt lettere for lydbølgerne at fange babyens fine detaljer. Omvendt må babyen heller ikke være for stor, da fostervandsmængden omkring babyen så er reduceret og babyen vil ligge tættere op ad livmodervæggen/moderkagen.

På det her tidspunkt har babyen som regel også hovedet nedad og det gør det lidt lettere at se babyen, da den så oftest kigger mere udaf.

Ligger moderkagen på forvæggen anbefaler jeg jeres 3d/4d scanning uge 27-28 ca.

​​

Hvilken scanning yder Sygeforsikringen Danmark tilskud til?

Sygeforsikringen Danmark yder tilskud til alle jordemoderkonsultationer​ inkl scanning, der har afsat en varighed på mere end 40 min. De yder 30 % tilskud, dog højst 300 kr pr konsultation.

Her hos os ydes tilskud til den store 3d/4d scanning, mellem 3d sanning, alle tvillingescanninger ( dog ikke den tidlige scanning eller kønsscanning), misdannelsesscanning. se evt mere under priser.

Hvad er forskellen på den lille, mellem og store 3d 4d scanning?

Forskellen er primært den tid, der er afsat til scanningerne og dermed, hvor meget 3d/4d, det er muligt at nå at lave.

Den lille 3d/4d scanning er til dig, der ønsker en mindre scanning med 3d og 4d, blot muligheden for et lille kig. Ved den lille 3d scanning scanner vi ca. 20 min og vi ser alt det, din baby umiddelbart vil vise os. Der er ved den scanning ikke altid mulighed for at se babyen i forskellige situationer og ikke sikkert, at vi får de helt de tydelige ansigts billeder. Det afhænger af, hvordan babyens stilling er.

Mellem 3d/4d scanning varer ca 30 min og den store 3d/4d scanning varer ca 45 min. Der er dermed mere tid til at se mere, arbejde lidt med babyenm opleve din babys liv i livmoderen lidt mere. Og se den fra flere vinkler. Der er oftest mere 4D ( bevægelserser) i den store scanning.

Jeg anbefaler den store 3d/4d  scanning til dig, der gerne vil have den maksimale oplevelse.

Ved alle scanninger scanner vi også din baby igennem, så vi kan se at den har det godt, at den vokser og udvikler sig som den skal.

Hvad nu hvis min baby gemmer sig?

Det er altid en fantastisk oplevelse at se sin baby med 3D, også selv om ansigtet måske ikke kan ses helt forfra.

Vi tilstræber altid at kunne se det lille ansigt på fineste vis. Hvis din baby har gemt sig helt eller under det meste af scanningen eller vi ikke er tilfredse med tydeligheden, vil du blive tilbudt en ny tid til det, vi kalder en "bedre-billede-scanning"​ uden beregning

Kan jeg få kønnet at vide med sikkerhed?

Du har hos Scannings-huset kønsgaranti under din kønsscanning. Det er sjældent, at babyen ikke vil vise os kønnet under en scanning.​ Men når det forekommer, er det enten fordi din babys navlesnor ligger helt nede mellem benene og babyen insisterer på ikke at flytte sig tilstrækkeligt eller i sjældne tilfælde, hvis din baby mangler lidt modenhed på kønnet.

I begge tilfælde vil du få en ny tid; så babyen får flyttet sig mere rundt og navlesnoren tilsvarende flytter sig eller din baby lige får mulighed for at blive en lille uge mere moden på kønnet. Se også faktaboksen til højre.

Den nye tid er selvfølgelig helt uden beregning.​

Hvad får jeg med hjem efter scanningen?

Vi printer en masse skønne billeder ud til dig. Du vil under den store 3d scanning f.eks få ca 30-40 billeder. Printede billeder er altid med i prisen.

Du kan købe alle dine billeder og små videoklip med på dvd for 50 kr eller USB for 100 kr, så du har dem digitalt. Her ligger de i 3D farven, så du let som ingenting kan printe flere billeder ud, evt forstørre.

​Hvorfor skal jeg vælge en scanning hos Scannings-huset?

Du bliver scannet af jordemoder Lisette Bjerregaard, der har mere end 20 års erfaring i ultralyd og jeg var en af pionerne i Danmark indenfor 3d/4d scanning  Hos mig er du i trygge hænder.

Jeg tager udgangspunkt i dig og hvordan du har det. Jeg er glad og positiv og elsker at scanne. Jeg informerer om at, hvad vi ser og undersøger for. Det gør det lettere for dig at følge med, at tyde billederne og at få den helt tætte kontakt og oplevelse af din baby.

Vi kigger altid din baby igennem med dig, så du kan gå herfra med en dejlig tryg fornemmelse i maven.​

Idet du bliver scannet af en jordemoder, har du mulighed for at få svar på dine spørgsmål, samtidig med at du får en tryg og skøn oplevelse i form af en professionel scanning.

Jeg glæder os til at vise dig din baby.

Her udover får du tilskud fra Sygeforsikringen Danmark til udvalgte scanninger, idet de yder tilskud til konsultationer udført af en jordemoder.

​Af helt unikke ting kan fremhæves:

  • Hjertelydsbamsen

Må jeg tage flere med til scanningen?

Det må du i hvert fald. Der er plads til ca 6 siddende gæster og et par ståpladser.

Børn er også velkommen. Vi har lidt legesager og tegnesager i venteværelset og​ ellers tænk på at tage lidt hygge og tidsfordriv med til de mindre børn, da det godt kan være svært at se og følge med længere tid ad gangen.

Hvordan betaler jeg for scanningen?

Du betaler lige efter scanningen. Du kan betale kontant, med forskellige kort også på mobilen eller mobilpay.

Scannings-husets medlemskab

​Ønsker du at følge din baby løbende - gennem trygge scanninger hele graviditeten?

Bliv en del af vores hyggelige miljø her på klinikken og bliv i din graviditet medlem af scannings-huset og opnå rabatter og gratis scanninger.

Hvad siger mine kunder?

"​Fantastisk service og den hjertebamse er bare total fantastisk! 

Vi købte den til vores søn tilbage i 2016 og den har virkelig været uundværlig - købte så endnu en til lillesøster som blev født i år, og endnu en gang er den bare fantastisk"

"Lisette er fantastisk og en sød jordemoder.

Vi brugte hende i min sidste graviditet og også i denne graviditet. Hun er god til at forklare, hvad hun ser og selvom baby denne gang ikke var så samarbejdsvillig så fik vi en masse gode billeder og video med hjem kan helt sikkert anbefale hende"​

Om klinikken

Klinikkens hovedydelse er scanninger af gravide - og med min store erfaring med 3d/4d scanninger, tidlige scanninger, kønsscanninger og scanninger af gravide i det hele taget, er jeg stolt af at byde jer velkommen her.

Åbningstider

Mandag​

09.00 - 15.30

Tirsdag​

Lukket

Onsdag​

12.00 - 18.00

Torsdag​

 lukket hveranden uge  ellers 10.00 - 16.00

Fredag​

Lukket hveranden uge ellers 09.00 - 15.00

Kontakt os på telefon & SMS

Du er også velkommen til at kontakte os på e-mail: silkeborg@scannings-huset.dk 

​CVR: 20618043