Fup eller fakta - om kønnet

​Før vi kunne scanne os frem til kønnet på babyerne, har der gennem alle tider været nysgerrighed i graviditeten om kønnet​.

Det giver god mening, at vi forholder os til kønnet på den lille baby i maven, for deri ligger identiteten og muligheden for at forestille sig det lille menneske, der kommer ud og bliver en del af den lille familie. At tage den til sig, knytte sig og "bonde". Hvad er det for en familie-konstellation, man skal forstille sig?

Det er en måde at bygge rede på, hvor alle aspekter som det fysiske, praktiske og psykiske fletter sig sammen.

Er der så på nogen måder mulighed for at man kan se det/gætte det/regne det ud?

Myter opstår, når man hygger sig med at gætte, men ikke altid får muligheden for at følge det til dørs og lave statistik på det.

Når alt kommer til alt, giver det måske mening, at kroppen ikke viser forskel på om det er en dreng eller pige, man bærer eller gør det?

Nedenfor har jeg listet nogle af myterne og giver mit bud på om de mon er fup eller fakta :-)

Babyers hjerterytme i graviditen:

Myte:Drenges hjerterytme er lavere end pigers. Drengenes rytme ligger mellem 110-140 og pigernes rytme mellem 140-160

Fup: Myten er opstået da vi som mænd og kvinder har forskellig puls. Mændenes er lavere, da de ofte har en anden højde, muskel- og fedtmasse end kvinder.

Men fakta er, at inde i livmoderen er der ikke forskel på hjerterytmen alt efter, om det er en dreng eller pige, det ligger helt tilfældigt.

Ved uge 12-scanningen har alle babyer hurtig hjerterytme op til 160-170 slag pr minut. Herefter falder det i hastighed og efter uge 20 ligger babyer unikt mellem 110-160. Er babyen vågen, stiger rytmen med 10-15 slag per minut.

Jeg har haft den ære gennem 20 år at scanne babyer på forskellige tidspunkter i graviditeten - og både set efter køn og talt hjerterytme - og må konstarere, at det er myte. En sød myte, men en myte :-)​

​​Drømme og intuition:

Myte: Vi kan i søvne drømme det rigtige køn eller når vi har en stærk intuition, om det er en dreng eller pige, vi venter, så er det sandt.

Fakta? Der er lavet en lille undersøgelse, der har vist, at sandsynligheden for at drømme det rigtige køn og fornemme det via intuitionen, er 70% for, at det er rigtigt.

På klinikken ser jeg, at hvis den gravide kommer ind ad døren og siger, at hun har en meget stærk fornemmelse på kønnet, at hun ikke ved, hvor hun har det fra, men at hun vil blive virkelig overrasket, hvis vi finder det andet køn....så ser jeg - under scanningen - at den gravide altid har ret. Det er vildt, ikke?

Men afspejler det så en 70% sandsynlighed eller måske mere? Eller er det måske bare en mulighed for 50/50 at gætte rigtigt? Det er jo et godt spørgsmål - det kunne være spændende at lave en kæmpe undesøgelse på det.

Ved intuition skal det forståes sådan, at det på en eller anden måde skal komme helt indefra - fornemmelse - og ikke blande sig med eventuelle ønsker, eller hvad der har været sandsynligt i familien generelt. Så væk med de rationelle tanker og ønsker og ind med intuition - og det er svært.

I dag kan vi jo skelne babyens DNA i moderens blod, dvs Mor og barn er så tæt forbundet...gad vide om ikke det giver den gravide en mulighed?

​Kønnet på det første barn viser kønnet på de næste:

Myte: Med stor sandsynlighed vil det næste barn du får, have det samme køn som det første barn/de første børn.

Fup: Undersøgelser og forskning viser, at det er tilfældigt, om det en en hanlig eller hunlig sædcelle, der lige kommer først til og ind i ægget, ud af de mange millioner sædceller. Det vil sige, at der ved hver befrugtning vil være 50/50 % på dreng og pige.

Der er lavet en stor undersøgelse af Danmarks statisik i 2014 på 225.000 børnefamilier, der viser, at barnets køn ved befrugtningen er uafhængig af søskendes køn:(https://www.dst.dk/da/Statistik/nyt/NytHtml?cid=22535)

For hver 100 levendefødt barn vil der i gennemsnit være 51 drenge og 49 piger.​

Scannings-husets medlemskab

​Ønsker du at følge din baby løbende - gennem trygge scanninger hele graviditeten?

Bliv en del af vores hyggelige miljø her på klinikken og bliv i din graviditet medlem af scannings-huset og opnå rabatter og gratis scanninger.

Hvad siger mine kunder?

"​Fantastisk service og den hjertebamse er bare total fantastisk! 

Vi købte den til vores søn tilbage i 2016 og den har virkelig været uundværlig - købte så endnu en til lillesøster som blev født i år, og endnu en gang er den bare fantastisk"

"Lisette er fantastisk og en sød jordemoder.

Vi brugte hende i min sidste graviditet og også i denne graviditet. Hun er god til at forklare, hvad hun ser og selvom baby denne gang ikke var så samarbejdsvillig så fik vi en masse gode billeder og video med hjem kan helt sikkert anbefale hende"​

Om klinikken

Klinikkens hovedydelse er scanninger af gravide - og med min store erfaring med 3d/4d scanninger, tidlige scanninger, kønsscanninger og scanninger af gravide i det hele taget, er jeg stolt af at byde jer velkommen her.

Åbningstider

Mandag​

09.00 - 15.30

Tirsdag​

Lukket

Onsdag​

12.00 - 18.00

Torsdag​

 lukket hveranden uge  ellers 10.00 - 16.00

Fredag​

Lukket hveranden uge ellers 09.00 - 15.00

Kontakt os på telefon & SMS

Du er også velkommen til at kontakte os på e-mail: silkeborg@scannings-huset.dk 

​CVR: 20618043