Fakta om kønnets udvikling:

  • De eksterne kønsdele udvikles fra 4. graviditetsuge, men her er genital tuberkel ( det der senere bliver til penis eller clitoris), labio-scrotal swelling ( det der senere bliver til en pung eller store kønslæber) ​og urethral fold ens for begge køn.
  • Fra uge 6.-7. uge øges længden af genital tuberkel i form som en fallos for begge køn. Jeg kalder det altid for "køns-tappen"
  • Ved drenge sker der - ved hjælp af androgener -en maskulinisation af kønstappen, som udvikler sig til penis, labio-scrotal swelling fusionerer og danner en pung, der løbende løfter penis op
  • Ved piger sker der - under fravær af androgener - en feminisering og kønstappen omdannes til clitoris. Clitoris trækker sig nedad mellem labio-scrotal swelling, der ikke fusionerer og samler sig til en pung som ved drenge, men istedet danner de store kønslæber og nedre vagina.. Clitoris vil prominere ude mellem kønslæberne og kan derfor fortsat ses som en lille tap, der stikker frem.
  • Fra 11. uge begynder de ydre kønsdele for alvor at udvikle sig og kan nu skimtes ved ultralyd. Kønnet kan dog ikke identificeres endnu.
  • De ydre kønsdele begynder for alvor sin udvikling mellem uge 11 -14 og kan i nogle tilfælde identificeres efter uge 12+0.
  • De små babyer udvikler ikke kønnet i samme tempi. Nogle kan identificeres tidligere end andre.
  • Der er forskel på, hvilke vinkler vi bruger til at fremstille kønnet ved scanning alt efter, hvor langt du er henne i din graviditet

Her kan du se, hvordan den genitale tuberkel ser ud uge 9.

Scannings-husets medlemskab

​Ønsker du at følge din baby løbende - gennem trygge scanninger hele graviditeten?

Bliv en del af vores hyggelige miljø her på klinikken og bliv i din graviditet medlem af scannings-huset og opnå rabatter og gratis scanninger.

Hvad siger mine kunder?

"​Fantastisk service og den hjertebamse er bare total fantastisk! 

Vi købte den til vores søn tilbage i 2016 og den har virkelig været uundværlig - købte så endnu en til lillesøster som blev født i år, og endnu en gang er den bare fantastisk"

"Lisette er fantastisk og en sød jordemoder.

Vi brugte hende i min sidste graviditet og også i denne graviditet. Hun er god til at forklare, hvad hun ser og selvom baby denne gang ikke var så samarbejdsvillig så fik vi en masse gode billeder og video med hjem kan helt sikkert anbefale hende"​

Om klinikken

Klinikkens hovedydelse er scanninger af gravide - og med min store erfaring med 3d/4d scanninger, tidlige scanninger, kønsscanninger og scanninger af gravide i det hele taget, er jeg stolt af at byde jer velkommen her.

Åbningstider

Mandag​

09.00 - 15.30

Tirsdag​

Lukket

Onsdag​

12.00 - 18.00

Torsdag​

 lukket hveranden uge  ellers 10.00 - 16.00

Fredag​

Lukket hveranden uge ellers 09.00 - 15.00

Kontakt os på telefon & SMS

Du er også velkommen til at kontakte os på e-mail: silkeborg@scannings-huset.dk 

​CVR: 20618043