​Ultralydsscanning

​Når vi scanner din baby, bruger vi ultralydsbølger.

Ultralyd er ikke det samme som røngten.

Ultralyd er lydbølger, som er så høje i frekvens, at det ikke er muligt for mennesker at opfatte.


Lydbølgerne sendes ud af det lille scannerhoved, der placeres på din mave.

Fordelen ved at scanne babyer i livmoderen er, at babyerne er omsluttet af vand og dermed nemmere adskilles fra det væv, der er inde i dig.

Lydbølgerne sender forskellige signaler tilbage alt efter, hvad de rammer; især babyens knogler er tydelige med den almindelige ultralyd (2D). Computeren i scanneren behandler signalerne og omdanner det til et billede af din baby. På den måde er du i stand til at se din baby og opleve babyens liv i livmoderen.

Vi har i Danmark anvendt ultralyd til gravide i mange år, og der er de sidste 9 år især sket en rivende udvikling i form af nakkefoldsscanningen, den udvidede misdannelsesscanning og 3D/4D scanningen.

Er lydbølgerne anderledes ved 3D/4D scanning?

I februar 2005 startede vi i Silkeborg, som nogle af de første i Danmark med at tilbyde 3D/4D scanninger til gravide.

Ultralydsbølgerne ved 3D/4D er de samme, som når vi laver en almindelig ultralydsscanning på klinikken i Silkeborg. I stedet for at sende lydbølgerne ned i en lige linie, sendes de under en 3D scanning ned i en række, der sweeper frem og tilbage. Dermed får scannerens computer flere informationer fra babyen og de fantastiske billeder fremkommer.

3D billederne opstår altså udfra lydbølger, der rammer din baby, sendes tilbage til computeren, der så danner de fuldstændige fantstiske og virkelige billeder af din baby. Billeder af din baby, som du vil kunne genkende efter fødslen :)

​Vores scanner er en Voluson E8 fra GE Healthcare. Den er specielt udviklet til graviditetsscanninger og scanninger i 3D og 4D og er en fantastisk scanner. Den nye overfladeteknik HD Live gør det muligt at lave endnu tydelige 3d billeder i fuldstændig fantastisk kvalitet

I kan følge hele scanningssekvensen på tæt hold via vores store 

40´´ store fladskærm.

Er ultralyd farlig?​

Ultralydsscanning af gravide har efterhånden eksisteret i mange år, snart 50 år. Og der er udført talrige undersøgelser om, hvorvidt det skulle have en farlig betydning for babyerne. 

Vi læner os altid op af undersøgelser og forskninger på området, og de har ikke har påvist nogle skadelige effekter af din baby eller dig ( eller os der udfører ultralydsscanningerne).

Og vær sikker på, at vi ikke ville anvende ultralyd til dig og din baby, hvis vi troede, at det var farligt.​​

​Følg Scannings-huset på facebook

Scannings-huset, JLB ApS

CVR: 20618043

Sølystvej 73

8600 Silkeborg​