Sådan ser du om det er en dreng eller pige

Du kan sende dine billeder fra nakkefoldsscanningen ind til mig, så jeg kan vurdere om kønnet er synligt og evt komme med et bud til dig.

Læs mere om hvordan det foregår her

​Er det en en lille dreng eller pige, der gemmer sig inde i maven? Og hvordan ser man det ud fra en scanning og scanningsbillede.

Når jeg laver de tidlige kønsscanninger  (fra uge 13+0) er det ikke billedet af numsen nedefra, jeg går efter ("kopi-maskine billedet):

Den bedste vurdering får vi nemlig, når babyen ses i fuld længde fra siden, hvor vi kan sætte linjen af ultralyd som et snit lige ned gennem babyen.

Det giver os nemlig mulighed for at se "kønstappens" vinkel, lige over kønsbenet.

Forsøger man kun at se kønnet nedefra på det her tidspunkt kan det snyde, da pigernes klitoris sidder fremme og vil give en tap/bule også, og det kan være svært at skelne fra de små drenge, der endnu ikke har dannet pungen helt færdig. Dog vil den færdigudviklede dreng vise noget mere tap nedefra.

Så det betyder altså, at vi ser babyen fra siden og kigger efter kønstappens vinkel og udvikling.

På nettet hedder denne metode "Nub-teorien".

Det er i virkeligheden ikke en teori, men en anatomisk og biologisk udvikling på babyens køn og som vi anvender, når vi laver kønsbestemmelser.

Nub er det engelske ord for kønstap.

Både dreng og pige har ved de tidlige kønsscanninger en kønstap. ( Læs mere under "fakta om kønnet udvikling")

Der er blot forskel på, hvordan kønstappen ser ud og hvor den sidder, og hvordan vinklen af kønstappen er i forhold til rygsøjlens hældning.

​Populært sagt, så sidder kønstappen:

  • Ved piger: lige henad, i forlængelse af kønsbenets linje og parallelt med rygsøjlen
  • Ved drenge: opad ovenpå kønsbenet og vinkelret på rygsøjlens hældning og med en bule af pung nedenunder

​For at kunne afgøre det ved hjælp af kønstappens vinkel forudsætter det, at babyen er kommet så langt i udviklingen på kønnet​ at:

  • pigernes kønslæber har dannet sig, så kønstappen = klitoris dermed har sænket sig ned mellem ( ved piger er kønstappen blevet til klitoris)
  • drengenes pung har samlet og dannet sig og dermed løftet kønstappen = tissemanden op ovenpå ( ved drenge er kønstappen blevet til tissemand.

​​Hvornår det sker er meget forskelligt fra baby til baby og det kan vi reelt først se under scanningen af lige præcis din baby. Det sker et sted mellem uge 12+ og 14+ ( nogle få lidt senere)​

Og er ovenstående ikke sket endnu, vil vi ikke kunne se, om det er en dreng eller pige på det her tidspunkt. Kønstappen vil fortsat sidde skrå uderfinerbar og være mere en lille bule forenden.

​Hvordan det ser ud, kan du se allernederst på denne side på billedet fra uge 12+0.

Nedenfor er der eksempler på, hvordan kønnet ser ud de enkelte uger, hvor vi primært scanner fra siden. Husk at klikke på billederne, så de forstørres.

Kom til tidlig kønsscanning her på klinikken allerede fra uge 13+0 ved jordemoder Lisette Bjerregaard.

Book din tid her

Scannings-husets medlemskab

​Ønsker du at følge din baby løbende - gennem trygge scanninger hele graviditeten?

Bliv en del af vores hyggelige miljø her på klinikken og bliv i din graviditet medlem af scannings-huset og opnå rabatter og gratis scanninger.

Hvad siger mine kunder?

"​Fantastisk service og den hjertebamse er bare total fantastisk! 

Vi købte den til vores søn tilbage i 2016 og den har virkelig været uundværlig - købte så endnu en til lillesøster som blev født i år, og endnu en gang er den bare fantastisk"

"Lisette er fantastisk og en sød jordemoder.

Vi brugte hende i min sidste graviditet og også i denne graviditet. Hun er god til at forklare, hvad hun ser og selvom baby denne gang ikke var så samarbejdsvillig så fik vi en masse gode billeder og video med hjem kan helt sikkert anbefale hende"​

Om klinikken

Klinikkens hovedydelse er scanninger af gravide - og med min store erfaring med 3d/4d scanninger, tidlige scanninger, kønsscanninger og scanninger af gravide i det hele taget, er jeg stolt af at byde jer velkommen her.

Åbningstider

Mandag​

09.00 - 15.30

Tirsdag​

Lukket

Onsdag​

12.00 - 18.00

Torsdag​

 lukket hveranden uge  ellers 10.00 - 16.00

Fredag​

Lukket hveranden uge ellers 09.00 - 15.00

Kontakt os på telefon & SMS

Du er også velkommen til at kontakte os på e-mail: silkeborg@scannings-huset.dk 

​CVR: 20618043