Online bud af kønnet ud fra nakkefoldsscannings-billeder

Klinikken er lukket. Der er desværre ikke længere mulighed for at få analyseret billeder for køn.

Har du været til nakkefoldsscanning efter uge 12+0 og...

 • Er rigtig nysgerrig på at kende kønnet på din baby?
 • Har du fået et billede, hvor kønnet af din baby måske kan ses?
 • Har du brug for en eksperts uvildige vurdering af kønnet ud fra dit billede?
 • Måske har du allerede fået kønnet at vide på din baby, men er kommet i tvivl?​​

Du kan sende mig dine scanningsbilleder​ og få en analyse af dit billede og en vurdering om kønnet er synligt på dit billede og om der kan gives et bud på, om du venter en lille dreng eller pige.

Alle kan sende deres billede, uanset om du bor i Silkeborg, Herning, Viborg, Horsens, Skanderborg eller resten af Danmark.

Dine billeder bliver vurderet af jordemoder Lisette Bjerregaard, som har scannet gravide i mere end 20 år, og som er en af de sonografer, der har størst erfaring med de tidlige kønsscanninger og kønsscanninger i det hele taget i Danmark.

Send gerne flere billeder, jo flere jo bedre og større sandsynlighed for at kunne se kønnet. Har du evt video optagelser, modtages de meget gerne.

Jeg glæder mig til at modtage dine billeder og se om din baby vil vise os kønnet :-)

Hvor langt skal du være henne?

Din scanning skal være foretaget efter graviditetsuge 12+0 og det skal fremgå af dit scannings-billede eller teksten, du skriver til mig.

Billeder foretaget før uge 12+0 vil desværre være forbundet med så meget usikkerhed på udviklingen af kønnet, at de ikke vil blive vurderet.

Pris

Det koster 150 kr ialt for analyse og vurdering af dine billeder, et svar tilbage til dig - måske med et bud. Oftest tegner jeg på et af dine billeder for at illustrere og forklare.

Prisen er det samme, uanset om jeg kan komme med et bud eller ej, da det er min tid og ekspertise der koster :-)

​​

Hvad gør du og hvordan betaler du?

Når du sender dine billeder afsted, skal du samtidig foretage indbetalingen på de 150 kr! Det er vigtigt, da dine billeder først bliver vurderet , når de 150 kr er modtaget.

 • Send dine billeder til Lisette på sms til 53 77 44 56 eller hvis det ikke er muligt, på mail til silkeborg@scannings-huset.dk.
 • Send så mange billeder som muligt, - jo flere jo bedre og jo større mulighed for et bud.
 • Send 1 billede ad gangen, så er det lettere for mig at forstørre.
 • Send meget gerne evt videoklip med
 • Husk at skrive dit navn, så jeg kan koble dine billeder sammen med din betaling.
 • Skriv hvilken graviditets-ugedag billedet blev taget ( ex uge 12+6)
 • Du overfører samtidig 150 kr via mobilpay 56227 ( Scannings-huset) - IKKE på mobilnummeret hvor du sender billederne.

​( har du ikke mobilpay, så skriv til mig, så finder vi ud af en anden måde)​

​Jeg tilstræber, at du ret hurtigt får besked tilbage med analyse og vurdering:

I hverdagene er det som regel svar samme dag eller indenfor 24 timer. Det afhænger af mit program på klinikken og i fritiden.

Fredag efter kl 15.00 og frem til mandag kan der være forsinkelse alt efter mine weekend-planer :-) Nogle gange hurtigt svar, nogle gange foreligger svaret tilbage til dig først  mandag selvom du sendte det fredag.

Gem din faktura og få rabat

Bestemmer du dig for senere at købe en kønsscanning i Scannings-huset for verificering og for at få kønnet med 100% sikkerhed, får du 50 kr rabat på din kønsscanning. Til scanningen skal du oplyse, at du har fået vurderingen og vise din betaling, da det ikke er altid at jeg kan kæde de 2 ting sammen.

HUSK altid at følge dette online bud på kønnet op med en reel kønsscanning, uanset hvor sikkert et bud, du har fået. Et billede at vurdere ud fra er aldrig det samme som en reel scanning, hvor vi kan flytte linjen rundt om kønnet og det rigtige område.

Hvor sikkert er buddet ud fra mine billeder?

​Det er svært og ikke muligt ud fra et still-billede lavet af andre, at give dig et bud på kønnet, som vil være 100% sikkert.

MEN har du faktisk et billede, der er taget spot on og vi har fuld udsyn over kønnet OG din baby er færdigudviklet, så vil du også få mulighed for at få et bud, der bliver vurderet som "ret sikkert"​.

Et online bud på kønnet kan dog aldrig udgøre det for en kønsscanning, hvor både babyen er mere moden på udviklingen af kønnet og hvor vi kan flytte ultralydslinjen og komme bedre omkring kønnet. Så du anbefales altid at følge buddet op med en reel kønsscanning senere for at blive 100 % sikker på om du venter en dreng eller pige.

Du kan se et online bud som et hyggelig bud forud for en kønsscanning.

​Det der kan gøre det svært er

 • Ofte har den, der scanner slet ikke kønnet som mål og derfor er snittet ned gennem babyen og dermed over kønnet ikke sat lige, men ofte drejet væk fra kønnet og helt ud mod benet. Det kan reelt set skjule "resten" af kønnet og være behæftet med usikkerhed ( et 2d billede af babyen er jo et længdesnit set fra siden)
 • dit billede kan være uskarpt og der kan være slagskygger af ben eller navlesnor ind over
 • Jeg har på et billede ikke mulighed for at skifte vinkel eller se babyen i bevægelse, men må bero mig på det billede, jeg får.
 • Din baby er fortsat umoden på kønnet og dreng/pige ligner stadig hinanden. Det er forskelligt, hvornår babyerne foretager den udvikling på kønnet, der adskiller pige og dreng fra hinanden, og din baby kan derfor stadig være i proces med at udvikle kønnet - se tekst nedenfor.

Hvis der kan gives et bud på kønnet ud fra dine billeder, er det under alle omstændigheder vigtigt at understrege, at det ikke er et 100 % sikkert bud,da din baby kan være en af dem, der stadig er i udvikling på kønnet fra det tidspunkt, billedet er taget på og/eller billedet kan drille.

​Hvis det er muligt at komme med et bud på kønnet til dig,, vil beløbet på 150 kr ikke blive refunderet i tilfælde af, at buddet ikke var rigtigt. Det skyldes at de 150 kr er betalingen for en vurdering og tiden der går med det og en tilbagemelding :-)

​​Udvikling af kønnet

Her på klinikken laver jeg kønsscanninger fra uge 13+0.

98-99% af babyerne har færdigudviklet kønnet der. De få % der mangler den sidste udvikling der, får en ny tid ugen efter uden beregning.

Babyerne begynder den egentlige udvikling på kønnet fra uge 11+

Fra begyndelsen bliver piger og drenge skabt ens. De danner begge en kønstap, der ligner en lille tissemand, der stikker skrå ud.

Kønstappene - der senere enten bliver til en tissemand eller klitoris - ser ens ud i udformning og placering på det her tidspunkt, og det er derfor, at det så tidligt ikke er muligt at kende forskel på dreng og pige.

Først når pungen ved drenge danner sig nedenunder, vil kønstappen løfte sin op ovenpå pungen til en tissemand.

Ved pigerne foregår det, når kønslæberne danner sig, kønstappen sænker sig ned mellem kønslæberne og danner nu klitoris, der stikker frem og peger mere henad/nedad. Klitoris vil senere i graviditeten trække sig tilbage mellem kønslæberne.

Først når det her er sket, kan der kan vi reelt skelne og angive 100%.

Babyerne modner og udvikler ikke kønnet i samme hastighed, og derfor kan vi godt se én baby være færdigudviklet på kønnet i uge 12+, hvor andre skal hen mod uge 14+ før kønnet er færdigudviklet.

Ved en nakkefoldsscanning, hvor babyen ofte er efter uge 12+0 kan det derfor være, at kønnet kan ikke kan angives, selvom kønstappen faktisk kan ses.

​​

Foreliggende statistik viser, at kønnet kan påvises:

 • i uge 12+ i 88% af tilfældene
 • i uge 13+ i 90-94 % af tilfældene ( min egen statistik på klinikken siger 98%)
 • i uge 14+0 i 98 % af tilfældene ( min egen statistik på klinikken siger 99,9%)

Scannings-husets medlemskab

​Ønsker du at følge din baby løbende - gennem trygge scanninger hele graviditeten?

Bliv en del af vores hyggelige miljø her på klinikken og bliv i din graviditet medlem af scannings-huset og opnå rabatter og gratis scanninger.

Hvad siger mine kunder?

"​Fantastisk service og den hjertebamse er bare total fantastisk! 

Vi købte den til vores søn tilbage i 2016 og den har virkelig været uundværlig - købte så endnu en til lillesøster som blev født i år, og endnu en gang er den bare fantastisk"

"Lisette er fantastisk og en sød jordemoder.

Vi brugte hende i min sidste graviditet og også i denne graviditet. Hun er god til at forklare, hvad hun ser og selvom baby denne gang ikke var så samarbejdsvillig så fik vi en masse gode billeder og video med hjem kan helt sikkert anbefale hende"​

Om klinikken

Klinikkens hovedydelse er scanninger af gravide - og med min store erfaring med 3d/4d scanninger, tidlige scanninger, kønsscanninger og scanninger af gravide i det hele taget, er jeg stolt af at byde jer velkommen her.

Åbningstider

Mandag​

09.00 - 15.30

Tirsdag​

Lukket

Onsdag​

12.00 - 18.00

Torsdag​

 lukket hveranden uge  ellers 10.00 - 16.00

Fredag​

Lukket hveranden uge ellers 09.00 - 15.00

Kontakt os på telefon & SMS

Du er også velkommen til at kontakte os på e-mail: silkeborg@scannings-huset.dk 

​CVR: 20618043