Undersøgelsen og Scanningen

Scannings-huset ligger skønt og centralt i Silkeborg.

Jeg byder dig velkommen i trygge rolige omgivelser, hvor du bliver mødt af glade og positive fagpersoner.

Du vil i de fleste scanninger blive scannet udenpå maven, undtaget kan være de helt tidlige scanninger uge 6+0-7+6, hvor din livmoder kan være bagoverbøjet og behovet for at komme tættere på det lille hjerte med en indvendig scanning kan være nødvendigt.

Indtil uge 12 må du gerne have fyldt blære. Herefter er det faktisk bedst med tom blære, så din baby ligger bedst :)

Du vil under scanningen blive informeret løbende om de ting, vi ser, så du får de bedste muligheder for at følge med.

​Ultralydsscanningen tager udgangspunkt i en normal graviditet.

Vi scanner altid din baby igennem for trivsel, udvikling og tilvækst, så vi sammen kan se, at den har det godt.

Jeg prioriterer information højt, at I ser babyen så tydeligt som muligt og at I dermed kan gå herfra trygge med visheden om, at jeres baby har det godt.

Nogle gange kan scanningen give anledning til bekymring. Det kan være strukturer, der afviger fra det normale billede, det kan være tilvæksten, der skal holdes øje med...

Langt de fleste graviditeter ender jo heldigvis med et sundt og velskabt barn, og ultralyd har i dag den fine egenskab at kunne hjælpe os med at holde øje med, hvordan babyen har det og at kunne agere udfra det.

​Her er du i trygge hænder,

Jeg er uddannet i Obstetrisk ultralyd - ultralyd der varetager gravide og deres små babyer i maven.

​Og skulle vi hos din baby finde noget, der skal undersøges nærmere, eller ting, der skal holdes øje med, henviser jeg dig til yderligere undersøgelse og scanning på det sygehus, du hører til. Vi har en god kontakt til og et godt samarbejde med landets sygehuse og du vil derfor blive sørget godt for i tilfælde af en henvisning.

HUSK:

Med ultralyd kan vi i dag se mange ting, men en ultralydsscanning kan ikke give dig hundrede procents garanti for, at din baby er rask ved fødslen. 

Ultralyd er ikke i stand til at undersøge for alt, og desværre opdages heller ikke altid det hele. Husk at det ikke er et direkte billede af babyen, men lydbølger der rammer og skaber et billede, så godt som betingelserne tillader. 

Hvis alle dine scanninger findes normale, er der dog grund til, at du kan føle dig mere tryg, da mange lidelser vil vise sig på flere måder.

Certifikation ultralydsscanning

En ultralydsscanning hos os udføres altid af en jordemoder som har en specialuddannelse i ultralydsscanning af gravide (sonograf).

På den måde sikres du en faglig og relevant graviditetsscanning, hvor du samtidig kan få svar på dine spørgsmål om graviditet, fødsel og barsel.

Jordemoderen er certificeret i diagnostiske scanninger via det danske sundhedssystem og Fetal Medicine Foundation i London.

Herudover har jordemoderen en specialuddannelse i 3D scanninger på den internationale skole i Wien. Vores erfaring med graviditetsscanninger og 3D og 4D scanninger er kæmpe stor. 

Vi har været helt med fra starten (Fra februar 2005 til maj 2014 var Scannings-huset kendt som Scanningsjordemoderen i Silkeborg)

Vi deltager hvert år i scanningskurser via det danske sundhedssystem og i internationalt regi... vi holder os ajour og opdaterede i den rivende udvikling, som ultralyd gennemgår.

Du får den bedste graviditetsscanning, hvori tryghed, faglighed, information, indlevelse, oplevelse og billeder er nogle af nøgleordene.

​Følg Scannings-huset på facebook

Scannings-huset, JLB ApS

CVR: 20618043

Sølystvej 73

8600 Silkeborg​