Kønsscanning fra uge 13+0

Dreng, uge 29

Pige, uge 30

Kønsscanning er en rigtig dejlig oplevelse. Har du lyst til en tryg, sikker og hyggelig scanning og finde ud af, om du skal have en dreng eller pige og hvor du altid er sikker på at få angivet kønnet med 100% sikkerhed?

Jeg tilbyder kønsscanning allerede fra uge 13+0

Jeg har mange års erfaring i at se kønnet på din baby, hvordan kønnet ser ud i de forskellige uger, og hvordan det ændrer sig gennem graviditeten. Med andre ord, kalder jeg mig ekspert i kønsscanning. Det kræver mange års erfaring i babyers udvikling af kønnet, ikke noget alle sonografer bare kan så tidligt i graviditeten. Så derfor kan du godt få at vide på sygehuset, at kønnet først kan angives senere, selvom vi har lavet de tidlige kønsscanninger længe. Det kræver tid og et hav af kønsscanninger bag sig.

Som en af de første klinikker i Danmark begyndte jeg for en del år siden med at tilbyde kønsscanning fra uge 14+0. Som nogle af de først i Danmark rykkede vi muligheden fra uge 18/20 til uge 14+0. Så det er ikke noget vi har kunnet altid og er først kommet indenfor de sidste 10 år. 

Uge 14+0 blev valgt, da vi der kunne se, at de fleste babyer er færdigudviklet på kønnet på det tidspunkt. 

Men ud fra erfaring og også udfra statistik kan kønnet ofte påvises lidt tidligere. Kønnet udvikles i ugerne 11+- 14+. Babyerne udvikler ikke kønnet lige hurtigt og de gør det meget i ryk. Derfor kan vi ved nogle babyer angive kønnet allerede under nakkefoldsscanningen( uge 12+) og andre først efter uge 14+.

Har du lyst at komme til en tidlig vurdering af kønnet allerede fra uge 13+0-13+6? 

Udfra foreliggende statistik kan kønnet i den uge påvises i ca 94% af alle tilfælde. Jeg har indtil nu en succesrate på ca 99% på at kunne angive kønnet i lige præcis den uge.

Kan kønnet ikke angives endnu, får du selvfølgelig en ny tid uden beregning.

OBS: DU SKAL VÆRE MIN. UGE 13+0!

Har jeg garanti på at få kønnet at vide?

Du har hos Scannings-huset kønsgaranti efter uge 13+0. Det er sjældent, at babyen ikke vil vise os kønnet under en scanning.​ Men når det forekommer, kan det skyldes, at din babys navlesnor ligger helt nede mellem benene, eller din livmoder er mere oprejst så babyen sidder på numsen, så vi ikke kan komme indunder - og selvom vi anstrenger os, insisterer babyen på ikke at flytte sig tilstrækkeligt :)

Det kan også skyldes, at din baby mangler lidt modenhed på kønnet.

I begge tilfælde vil du få en ny tid; babyen får i mellem tiden mulighed for at flyttet sig mere rundt og navlesnoren er på et andet sted, eller din baby bliver en lille uge mere moden på kønnet. Se også faktaboksen til højre.

Den nye tid er selvfølgelig helt uden beregning.

Hvor sikkert er det?

Når du får kønnet angivet, er det med 100% sikkerhed.​

Der er få tilfælde, hvor vi kan blive snydt, men det er mere i de små promille tilfælde, hvor kønnet kan udvikle sig forkert.

Det er vigtigt, at kønnet bliver angivet med sikkerhed for, at det bliver brugbart for dig. Du knytter dig i graviditeten til din baby og forestiller dig livet med din baby - og når du får kønnet at vide, vil dine tanker forestille sig den dreng eller pige, som du får at vide...og kun den.

Så hvis din baby ikke viser kønnet ved 1. scanning, så vær tålmodig, det er vigtigt, at det er rigtigt, når du får det at vide :)

Hvilken kønsscanning skal jeg vælge?

Hos os kan du få kønnet at vide allerede fra uge 13+0 og helt frem til din fødsel. 


Du kan vælge mellem 3 kønsscanninger:

  • en lille kønsscanning med almindelig 2D ultralyd på 10 min til 400 kr efter uge 14+0
  • en lille kønsscanning med alm 2D ultalyd på 10 min til 450 kr i uge 13+0-13+6
  • en udvidet kønsscanning med lidt 3d/4d også på 15-20 min til 700 kr fra uge 13+0

Kønnet vil altid blive angivet udfra alm 2D ultralyd for at komme helt tæt på og i princippet er 3D ikke nødvendigt for os for at se kønnet.

Du kan også altid få kønnet at vide under en af de andre scanninger.

Køn ud fra mine nf-billeder?​

Kønnet på drengene og pigerne er stort set ens indtil uge 11

​Pungen på drengen har ikke formet sig færdigt. Pigernes klitoris er hormonelt meget prominerende og sidder placeret og ser ud på samme måde som tissemanden

Det er derfor ikke muligt at afgøre kønnet før senere.

Nogle gange kan det ses ved nakkefoldsscanningen, hvis du er efter uge 12+0, men afhænger af graden af modenhed på din baby og kræver erfaring, da der er meget forskel på at se kønnet så tidligt i forhold til uge 20.​

Er du nysgerrig på om kønnet kan ses udfra dine nf-billeder, kan du sende dem ind til os og få vurderet om kønnet kan angives og hvor sikkert det er.

Send dem til silkeborg@scannings-huset.dk. 

Pris:

  • hvis kønnet kan angives: 150 kr
  • hvis kønnet ikke kan: 50 kr for vurderingen og administrationen
  • gem din faktura eller mobilpay bevis, så kan du få 5o kr i rabat på din kønsscanning, hvis du senere i samme graviditet køber en kønsscanning her i Scannings-huset

​Book en scanning

Du kan booke din kønsscanning direkte her på hjemmesiden.

Få hjælp til at beregne, hvornår du kan få din kønsscanning her

​Følg Scannings-huset på facebook

Scannings-huset, JLB ApS

CVR: 20618043

Sølystvej 73

8600 Silkeborg​